Lomo al trapo met knolselderij in het vuur

Lomo al trapo met knolselderij in het vuur
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 90m
Koken 120m
24Kitchen - 30 December 2021 In deze aflevering trakteert Peter jou maar liefst op drie fantastische gerechten. Hij gaat aan de slag met tonijn en maakt heerlijke, gevulde tomaten. Het showstuk in dit menu? Ossenhaas gegaard in een met wijn doordrenkte theedoek.
24Kitchen - 30 December 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Ossenhaas
Knolselderij
bbq saus
Bbq kruiden
  • 10 gr cayennepeper
  • 20 gr paprikapoeder
  • 10 gr kerriepoeder
  • 5 gr gedroogde basilicum
  • 5 gr gedroogde tijm
  • 20 gr zeezout
Extra's
  • 1 bbq met deksel
  • 0 vuurkruiden
  • 1 staafmixer
  • 1 keukenhanddoek
  • 0 slagerstouw
  • Houtskool bbq met deksel
  • Vuurkruiden
  • Keukenhanddoek
  • Slagerstouw
Bereiding van het recept

Geroosterde knolselderij

Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 200ºC. Leg de knolselderij circa 1 uur tussen de gloeiende kolen. Draai af en toe om.

Barbequesaus
Snijd de uien in parten. Halveer paprika en de tomaten. Pel de knoflook. Leg de uien, paprika, knoflook en de rode peper op de barbeque en grill om en om circa 4 minuten. Leg de laatste 2 minuten de tomaten erbij. Strooi voor extra aroma een handje vuurkruiden op de kolen.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de barbequekruiden.

Voeg alle gegrilde groenten toe aan een pan. Voeg de worcestersaus, rode wijnazijn, mirin, kippenbouillon, sap van de limoenen en de barbequekruiden toe. Breng het geheel aan de kook. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Pureer de saus met de staafmixer. 

Lomo al trapo
Week de handdoek in de rode wijn en leg deze opengevouwen op het aanrecht. Strooi grof zeezout op de handdoek. Bestrooi het vlees met versgemalen peper en leg het vlees op het zeezout. Wikkel de handdoek rond het vlees en bind hem vast met slagerstouw. 

Leg het vlees tussen de houtskool en laat circa 30 minuten garen. 

Serveren
Verwijder de zwarte schil van de knolselderij en snijd de knolselderij in stukken. Snijd het vlees in plakjes. Lepel de barbequesaus erover. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel