Lomo al trapo met knolselderij in het vuur


- 1 kg Privé: Ossenhaas
- 1 fles rode wijn
- 500 gr grof zeezout
- 1 st Privé: Knolselderij
- 2 rode uien
- 1 Privé: Paprika rood, klasse 1
- 4 Privé: Tomaten
- 4 tenen Privé: Knoflookbolletje
- 1 Privé: Rode pepers
- 50 ml rode wijnazijn
- 100 ml worcestersaus
- 50 ml mirin
- 500 ml kippenbouillon
- 2 limoenen
- 10 gr cayennepeper
- 20 gr paprikapoeder
- 10 gr kerriepoeder
- 5 gr gedroogde basilicum
- 5 gr gedroogde tijm
- 20 gr zeezout
- 1 bbq met deksel
- 0 vuurkruiden
- 1 staafmixer
- 1 keukenhanddoek
- 0 slagerstouw
- Houtskool bbq met deksel
- Vuurkruiden
- Keukenhanddoek
- Slagerstouw
Geroosterde knolselderij
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 200ºC. Leg de knolselderij circa 1 uur tussen de gloeiende kolen. Draai af en toe om.
Barbequesaus
Snijd de uien in parten. Halveer paprika en de tomaten. Pel de knoflook. Leg de uien, paprika, knoflook en de rode peper op de barbeque en grill om en om circa 4 minuten. Leg de laatste 2 minuten de tomaten erbij. Strooi voor extra aroma een handje vuurkruiden op de kolen.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de barbequekruiden.
Voeg alle gegrilde groenten toe aan een pan. Voeg de worcestersaus, rode wijnazijn, mirin, kippenbouillon, sap van de limoenen en de barbequekruiden toe. Breng het geheel aan de kook. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Pureer de saus met de staafmixer.
Lomo al trapo
Week de handdoek in de rode wijn en leg deze opengevouwen op het aanrecht. Strooi grof zeezout op de handdoek. Bestrooi het vlees met versgemalen peper en leg het vlees op het zeezout. Wikkel de handdoek rond het vlees en bind hem vast met slagerstouw.
Leg het vlees tussen de houtskool en laat circa 30 minuten garen.
Serveren
Verwijder de zwarte schil van de knolselderij en snijd de knolselderij in stukken. Snijd het vlees in plakjes. Lepel de barbequesaus erover.
