Lomo al trapo met Aji salsa


- 500 gr voorgekookte krieltjes (in de schil)
- 1 stuk rode ui
- 2 stuks citroenen
- 1 bosje rozemarijn
- 1 bosje tijm
- 1 stuk chilipeper
- 4 stuks tomaten
- 1 bosje lente-ui
- 1 bosje koriander
- scheutje water
- peper, zout
- 1 stuk knoflookbol
- 20 stuks meloes -of zilveruitjes
- 1 fles rode wijn
- 1 kilo dik deel van de ossenhaas
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje koriander
- 1 bosje tijm
- 1 bosje rozemarijn
- 5 kilo emmer grof zeezout
- 1 scheutje cognac
- kalfsfond
- Dikke aluminiumfolie
- Nieuwe theedoeken
- Slagerstouw
- Skillet
- Houtskool
- Aanmaak wokkels
Lomo al trapo
Steek de bbq aan.
Pel de ui en snijd samen met de citroenen in parten. Wikkel de krieltjes samen met de ui, citroen, een beetje tijm en rozemarijn en een scheutje olie in aluminiumfolie en leg het pakketje in de kolen voor circa 15 minuten. Leg de knoflookbol circa 15 min tussen kolen en de uitjes circa 8 minuten.
Snijd de chilipeper in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de lente-ui in ringen. Hak de koriander. Meng door elkaar en voeg een scheutje water en peper en zout toe.
Drenk de theedoek in rode wijn en plaats deze voor je. Verspreid 1 kilo zout en de verse kruiden erop. Leg hier het stuk vlees. Leg hier weer kruiden op en bestrooi met zout. Wikkel de theedoek met slagerstouw en leg het in de kolen. Gaar eerst circa 9 minuten tussen de kolen. Draai en gaar nog circa 7 minuten. Pak het vlees uit en maak schoon. Snijd in plakken.
Zet de skillet op de kolen. Schenk de fond en rode wijn in de skillet. Pel de meloesuitjes en de knoflook en voeg toe. Voeg het vlees en de cognac toe en flambeer kort.
