Lomo al trapo met Aji salsa

Lomo al trapo met Aji salsa
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 15m
Koken 45m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 500 gr voorgekookte krieltjes (in de schil)
  • 1 stuk rode ui
  • 2 stuks citroenen
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 bosje tijm
  • 1 stuk chilipeper
  • 4 stuks tomaten
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 bosje koriander
  • scheutje water
  • peper, zout
  • 1 stuk knoflookbol
  • 20 stuks meloes -of zilveruitjes
  • 1 fles rode wijn
  • 1 kilo dik deel van de ossenhaas
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje rozemarijn
  • 5 kilo emmer grof zeezout
  • 1 scheutje cognac
  • kalfsfond
  • Dikke aluminiumfolie
  • Nieuwe theedoeken
  • Slagerstouw
  • Skillet
  • Houtskool
  • Aanmaak wokkels
Bereiding van het recept

Lomo al trapo

Steek de bbq aan.
Pel de ui en snijd samen met de citroenen in parten. Wikkel de krieltjes samen met de ui, citroen, een beetje tijm en rozemarijn en een scheutje olie in aluminiumfolie en leg het pakketje in de kolen voor circa 15 minuten. Leg de knoflookbol circa 15 min tussen kolen en de uitjes circa 8 minuten.

Snijd de chilipeper in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de lente-ui in ringen. Hak de koriander. Meng door elkaar en voeg een scheutje water en peper en zout toe.

Drenk de theedoek in rode wijn en plaats deze voor je. Verspreid 1 kilo zout en de verse kruiden erop. Leg hier het stuk vlees. Leg hier weer kruiden op en bestrooi met zout. Wikkel de theedoek met slagerstouw en leg het in de kolen. Gaar eerst circa 9 minuten tussen de kolen. Draai en gaar nog circa 7 minuten. Pak het vlees uit en maak schoon. Snijd in plakken.

Zet de skillet op de kolen. Schenk de fond en rode wijn in de skillet. Pel de meloesuitjes en de knoflook en voeg toe. Voeg het vlees en de cognac toe en flambeer kort.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel