Lamsribbetjes met hoisinmarinade


- 1 Privé: Rode pepers
- 300 ml hoisinsaus
- 2 el worcestershire saus
- 2 el balsamicoazijn
- 5 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 Privé: Uien
- 10 takjes tijm
- 5 takjes rozemarijn
- 2 kg Privé: Lamsspareribs
- 1 flesje bier
- 300 ml water
- 5 tenen knoflook
- 4 laurierblaadjes
- 0.5 Privé: Uien
- 5 takjes tijm
- 275 gr couscous
- 1 Privé: Paprika rood, klasse 1
- 1 Privé: Paprika groen, klasse 1
- 1 bosje koriander
- 1 limoen
- 1 scheut olijfolie extra vierge
- 1 pak houtsnippers
- 1 vuurvaste schaal
- 1 handvol houtsnippers Jack Daniel's
- Vuurvaste ovenschaal
- Houtskool BBQ
Marinade
Pers de knoflook. Snipper de ui. Snijd de rode peper fijn. Ris en hak de tijm en de rozemarijn fijn. Meng de hoisinsaus, worcestersaus, balsamico azijn, knoflook, ui, rode peper, tijm en de rozemarijn.
Wrijf hiermee de ribbetjes in, dek af met plasticfolie en laat circa 6 uur marineren in de koelkast.
Lamsribbetjes grillen
Stook de barbecue tot een temperatuur van 150 °C. Week de houtsnippers in water.
Plaats een vuurvaste ovenschaal tussen de houtskool. Giet de helft van het flesje bier erin en vul de rest van de schotel tot de helft met water. Doe de tenen knoflook, laurierblaadjes en de tijm erbij. Leg het rooster op de barbecue en leg de ribbetjes erop, boven de schotel bier.
Strooi de houtsnippers tussen de kolen of op het gasrooster. Barbeque onder een gesloten deksel circa 45 minuten.
Couscous salade
Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Meng de paprika en de koriander door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de lamsribbetjes met de couscoussalade.
