Lamsribbetjes met hoisinmarinade

Lamsribbetjes met hoisinmarinade
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 370m
Koken 55m
- 25 May 2021 Hoi! Ik heb er zin in! In deze aflevering van BBQSTREET maakt Peter lamsribbetjes in hoisin marinade. Met een couscoussalade. En die lamsribbetjes zijn lekker. Niet normaal. Lekker lang gemarineerd en dan bijna een uurtje op de barbecue. Daar worden ze zacht van, en mals, en sappig…
- 25 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gemarineerde lamsribbetjes
Bier en kruidenbad
  • 1 flesje bier
  • 300 ml water
  • 5 tenen knoflook
  • 4 laurierblaadjes
  • 0.5 Privé: Uien
  • 5 takjes tijm
Couscous salade
Extra's
  • 1 pak houtsnippers
  • 1 vuurvaste schaal
  • 1 handvol houtsnippers Jack Daniel's
  • Vuurvaste ovenschaal
  • Houtskool BBQ
Bereiding van het recept

Marinade
Pers de knoflook. Snipper de ui. Snijd de rode peper fijn. Ris en hak de tijm en de rozemarijn fijn. Meng de hoisinsaus, worcestersaus, balsamico azijn, knoflook, ui, rode peper, tijm en de rozemarijn.
Wrijf hiermee de ribbetjes in, dek af met plasticfolie en laat circa 6 uur marineren in de koelkast.

Lamsribbetjes grillen
Stook de barbecue tot een temperatuur van 150 °C. Week de houtsnippers in water.
Plaats een vuurvaste ovenschaal tussen de houtskool. Giet de helft van het flesje bier erin en vul de rest van de schotel tot de helft met water. Doe de tenen knoflook, laurierblaadjes en de tijm erbij. Leg het rooster op de barbecue en leg de ribbetjes erop, boven de schotel bier.
Strooi de houtsnippers tussen de kolen of op het gasrooster. Barbeque onder een gesloten deksel circa 45 minuten.

Couscous salade
Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Meng de paprika en de koriander door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de lamsribbetjes met de couscoussalade.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel