Lamsrack met krieltjes en baked beans met speklappen


- 2 stuk lamsrack aan streng (ongeveer 16 racks)
- 1 stuk knoflook
- 2 eetl uienpoeder
- 2 eetl verse bieslook (of gedroogd)
- 2 eetl verse dille (of gedroogd)
- 2 eetl verse dragon (of gedroogd)
- 2 eetl verse rozemarijn (of gedroogd)
- 2 eetl verse peterselie (of gedroogd)
- 2 eetl verse tijm (of gedroogd)
- Zout, peper
- Olijfolie
- 500 gr vastkokende aardappels
- 250 gr champignons
- 1 stuk knoflook
- 250 gr spekreepjes
- 3 takjes verse rozemarijn
- olijfolie
- grof zeezout
- 4 stuks dikke speklappen
- 250 gr spekstukjes
- 2 stuks blikken witte bonen a 400 gr
- 1 stuk blik kidneybonen a 200 gr
- 3 eetl ketchup
- 2 eetl chilisaus
- 1 eetl worcestersaus
- 1 eetl sambal oelek
- 1 blik perzikstukjes a 100 ml afgegoten
- 1 stuk stokbrood
- Handvol geraspte mozzarella of andere jonge kaas
- Skillet of braadslee
- Dutch Oven of andere gietijzeren pan met deksel
Lamsrack
Vijzel en meng alle ingrediënten voor de marinade en laat deze een paar uur staan.
Verwarm de BBQ voor op 180 graden. Bak de racks even rondom aan. Leg dan de racks met de ribben buiten de bbq (tegen verbranden van de botjes) en doe het deksel op de bbq. Gaar circa 30 minuten. Smeer de racks halverwege in met de marinade.
Snij de lamsrack door op de ribben en serveer ze met nog wat extra french garden.
Krieltjes:
Borstel de aardappeltjes schoon en snijd in partjes. Snijd de champignons in partjes. Pel en hak de knoflook grof.
Doe de spekreepjes in de pan, bak deze in circa 15 minuten krokant. Haal de spekreepjes uit de pan en hou ze apart. Verwarm olijfolie in de pan en voeg de aardappels toe. Bak de aardappeltjes circa 20 minuten. Voeg de spekjes en champignons toe en bak nog circa 10 minuten. Voeg net voor serveren grof zeezout en rozemarijn toe.
Baked beans met speklappen:
Bak de spekreepjes uit in circa 15 minuten.
Voeg de twee soorten bonen, ketchup, chilisaus, worcestersaus en sambal toe en laat alles op een laag vuur circa 30 minuten sudderen. Roer regelmatig in de pan. Voeg de perziken en mozzarella toe en laat deze nog 15 minuten meesudderen.
Bak ondertussen de speklappen op het hete deel van de barbecue tot ze mooi gaar en knapperig zijn.
Snijd het stokbrood in dikke plakken en gril rondom knapperig en bruin. Bestrijk het gegrilde brood met olijfolie en bestrooi met grof zeezout.
