Lamsrack met krieltjes en baked beans met speklappen

Lamsrack met krieltjes en baked beans met speklappen
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 30m
Koken 135m
- 17 July 2020 Typische barbecuegerechten in deze aflevering van BBQ Street. Harm-Jan maakt fantastische lamsracks met een heerlijk frisse French Garden marinade. En speklappen met baked beans. Kun jij ook!
- 17 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 2 stuk lamsrack aan streng (ongeveer 16 racks)
  • 1 stuk knoflook
  • 2 eetl uienpoeder
  • 2 eetl verse bieslook (of gedroogd)
  • 2 eetl verse dille (of gedroogd)
  • 2 eetl verse dragon (of gedroogd)
  • 2 eetl verse rozemarijn (of gedroogd)
  • 2 eetl verse peterselie (of gedroogd)
  • 2 eetl verse tijm (of gedroogd)
  • Zout, peper
  • Olijfolie
  • 500 gr vastkokende aardappels
  • 250 gr champignons
  • 1 stuk knoflook
  • 250 gr spekreepjes
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • 4 stuks dikke speklappen
  • 250 gr spekstukjes
  • 2 stuks blikken witte bonen a 400 gr
  • 1 stuk blik kidneybonen a 200 gr
  • 3 eetl ketchup
  • 2 eetl chilisaus
  • 1 eetl worcestersaus
  • 1 eetl sambal oelek
  • 1 blik perzikstukjes a 100 ml afgegoten
  • 1 stuk stokbrood
  • Handvol geraspte mozzarella of andere jonge kaas
  • Skillet of braadslee
  • Dutch Oven of andere gietijzeren pan met deksel
Bereiding van het recept

Lamsrack
Vijzel en meng alle ingrediënten voor de marinade en laat deze een paar uur staan.
Verwarm de BBQ voor op 180 graden. Bak de racks even rondom aan. Leg dan de racks met de ribben buiten de bbq (tegen verbranden van de botjes) en doe het deksel op de bbq. Gaar circa 30 minuten. Smeer de racks halverwege in met de marinade.
Snij de lamsrack door op de ribben en serveer ze met nog wat extra french garden.

Krieltjes:
Borstel de aardappeltjes schoon en snijd in partjes. Snijd de champignons in partjes. Pel en hak de knoflook grof.
Doe de spekreepjes in de pan, bak deze in circa 15 minuten krokant. Haal de spekreepjes uit de pan en hou ze apart. Verwarm olijfolie in de pan en voeg de aardappels toe. Bak de aardappeltjes circa 20 minuten. Voeg de spekjes en champignons toe en bak nog circa 10 minuten. Voeg net voor serveren grof zeezout en rozemarijn toe.

Baked beans met speklappen:
Bak de spekreepjes uit in circa 15 minuten.
Voeg de twee soorten bonen, ketchup, chilisaus, worcestersaus en sambal toe en laat alles op een laag vuur circa 30 minuten sudderen. Roer regelmatig in de pan. Voeg de perziken en mozzarella toe en laat deze nog 15 minuten meesudderen.
Bak ondertussen de speklappen op het hete deel van de barbecue tot ze mooi gaar en knapperig zijn.
Snijd het stokbrood in dikke plakken en gril rondom knapperig en bruin. Bestrijk het gegrilde brood met olijfolie en bestrooi met grof zeezout.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel