Lamsrack met koffie-chocoladerub en specerijenjus

Lamsrack met koffie-chocoladerub en specerijenjus
Recept van Ralph de Kok
Gevorderd
Bereiding 45m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Rub
  • 1 el koffiebonen
  • 2 el 100%cacao
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 snuf kerrie
  • 1 el verse tijmblaadjes
Lamsrack
  • 2 lamsracks
  • 1 olijfolie
Jus
  • 1 sjalotje
  • 1 klontje roomboter
  • 1 el truffelolie
  • 4 pimentkorrels
  • 2 el gin azijn
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml wildfond
  • 1 steranijs
  • 1 el maizena
Citroen krieltjes
  • 0.5 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 klontje roomboter
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 450 g voorgekookte minikrieltjes
Geroosterde broccoli
  • 1 stronk broccoli
  • 1 olijfolie
  • 1 grof zeezout
  • Houtskool BBQ
  • Vijzel
Bereiding van het recept

Bereiden


Maak 3 hitte zones in de bbq door deze ⅓ te vullen met ruim houtskool, het
midden leeg te laten en ⅓ halfvol houtskool. Steek de bbq aan.

Rub


Maal de koffie en chocolade fijn in een vijzel en meng hier de peper, kerriepoeder en de tijmblaadjes door.

Lamsracks


Verwijder de eventuele witte vliezen van de lamsracks, snijd de vetlaag kruislings in en bestrijk ze met wat olijfolie.

Kruid het vlees met de rub en gril de racks eerst kort om en om op de directe zone. Gaar daarna indirect met gesloten deksel circa 20 minuten verder tot een kerntemperatuur van circa 54°C. Haal van de barbecue en laat rusten.

Jus


Snipper de sjalot. Smelt de boter in een skillet en voeg de truffelolie toe. Bak de sjalot circa 2 minuten.

Wrijf de kruidnagels en piment fijn in een vijzel en doe bij de sjalotjes in de pan.
Blus af met de azijn en laat even koken. Voeg de wijn toe, laat inkoken tot er ⅔ deel over is en doe er dan de wildfond en de steranijs bij. Laat dit verder inkoken tot een lekkere jus.

Zeef de jus. Roer de maizena met een klein beetje water tot een papje, voeg toe aan de jus en laat nog even kort en zachtjes koken..

Citroen krieltjes


Snijd de ui grof. Snijd een halve citroen in stukjes. Ris de rozemarijn en de tijm. Smelt de boter in een skillet. Bak de krieltjes, ui, stukjes citroen, rozemarijn en de tijm circa 10 minuten. Breng op smaak met het sap van de rest van de citroen.

Geroosterde broccoli


Snijd de broccoli in roosjes, besprenkel met wat olijfolie en gril op de directe zone tot de groente beetgaar is. Bestrooi met grof zeezout.

Serveren


Snijd het vlees tussen de botjes door en serveer met de gebakken krieltjes, gegrilde broccoli en de specerijenjus.

Derde seizoen van BBQ Street Winter

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

Een lamsrack zoals je ‘m nog nooit eerder hebt geproefd! Dit stukje vlees is al lekker, maar stijgt naar een next level met een waanzinnige koffie-chocoladerub én een heerlijke specerijenjus. Alleen maar ‘goeie’ dingen dus in deze aflevering van BBQSTREET. Zeker maken deze!

Lamsrack met koffie-chocoladerub en specerijenjus

Derde seizoen van BBQ Street Winter

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel