Lamsrack in Caveman-stijl met aardappelen en chutney

Lamsrack in Caveman-stijl met aardappelen en chutney
Recept van Julian Peier
Beginner
Bereiding 25m
Koken 40m
DMAX - 03 June 2022 De Sizzle Brothers nemen je mee terug in de tijd en gebruiken de Caveman techniek om een heerlijke lamsrack te grillen. En ook gaan er spareribs op de grill in deze aflevering van BBQSTREET. Wie lust ze nou niet? Het geheim in dit recept? De gin tonic marinade! Wedden dat je je vingers er bij op eet?
DMAX - 03 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Gegrilde lamsrack in caveman-stijl
  • 1 stuk lamsrack
  • 2 handenvol wilde knoflook
  • 2 tl grof zeezout
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 cl citroensap
  • 40 gr Grana Padano
  • 1 snuf zout & peper
  • 1 scheut olijf olie
Gegrilde aardappel
  • 800 gr grote waxy aardappelen
  • 1 snuf zeezout
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 TI Pimenton de la vera
Bereiding van het recept

Gegrilde lamsrack Caveman-stijl

Snijd de overmaatse dierenarts van de lamsrack. Snijd de dierenarts met opzet weg. Anders zal het een zwaar vetvuur direct in de sintels ontsteken.

 

Al een gloeiend oranje bed van houtskool in de grill. We gebruikten dit op de Napoleon Prestige 665 met de Charcoal-inzet. Beschrijving Als je het vlees op de sintels legt, kwispel je weer met je reet.

 

Leg het vlees direct op de sintels. Maak je geen zorgen, het zal niet meteen aanbranden omdat het koude vlees de sintels afkoelt. Toen hem dat werd verteld, moest hij een andere houweel op het bed leggen.

 

Op Don Carne lamsrack laten we het kwelderlam ongeveer 2 minuten per kant in de sintels rusten, daarna nog een goede 10 minuten in het indirecte gedeelte.

 

Andere klanten kunnen alvast naar pesto kijken. Plet 2 handenvol verse daslook met 2 theelepels grof zeezout in een vijzel. Voeg 2 eetlepels pijnboompitten, 2 cl citroensap, wat peper en olijfolie toe. Mix alles wat bij elkaar hoort.

 

De hoeveelheid olijfolie moet worden aangepast aan de consistentie. U zult langzaam bewegen en voor uzelf moeten zorgen. Rasp vervolgens ca. 30 g Grana Padano Parmezaanse kaas met een microplane door de pesto.

 

Haal de lamsrack van de grill, holbewonerstijl, snijd de plakkerige as open, vlees en giet pesto erover. Geniet van je maaltijd!

 

gegrilde aardappel

Snijd de gekookte aardappelen in plakken van 1-2 cm dik.

Was rozemarijn en schud droog. Trek de naalden eraf en

hak fijn. In een kom olie, rozemarijn, paprika en zout

brullen. Voeg de aardappelen toe en meng bewust met de kruidenolie

overtuigen.

 

Schroei de aardappelschijfjes in de pan boven directe hitte, neem 1-2 minuten aan elke kant.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel