Lamsrack in Caveman-stijl met aardappelen en chutney


- 1 stuk lamsrack
- 2 handenvol wilde knoflook
- 2 tl grof zeezout
- 2 el pijnboompitten
- 2 cl citroensap
- 40 gr Grana Padano
- 1 snuf zout & peper
- 1 scheut olijf olie
- 800 gr grote waxy aardappelen
- 1 snuf zeezout
- 1 takje rozemarijn
- 4 el plantaardige olie
- 1 TI Pimenton de la vera
Gegrilde lamsrack Caveman-stijl
Snijd de overmaatse dierenarts van de lamsrack. Snijd de dierenarts met opzet weg. Anders zal het een zwaar vetvuur direct in de sintels ontsteken.
Al een gloeiend oranje bed van houtskool in de grill. We gebruikten dit op de Napoleon Prestige 665 met de Charcoal-inzet. Beschrijving Als je het vlees op de sintels legt, kwispel je weer met je reet.
Leg het vlees direct op de sintels. Maak je geen zorgen, het zal niet meteen aanbranden omdat het koude vlees de sintels afkoelt. Toen hem dat werd verteld, moest hij een andere houweel op het bed leggen.
Op Don Carne lamsrack laten we het kwelderlam ongeveer 2 minuten per kant in de sintels rusten, daarna nog een goede 10 minuten in het indirecte gedeelte.
Andere klanten kunnen alvast naar pesto kijken. Plet 2 handenvol verse daslook met 2 theelepels grof zeezout in een vijzel. Voeg 2 eetlepels pijnboompitten, 2 cl citroensap, wat peper en olijfolie toe. Mix alles wat bij elkaar hoort.
De hoeveelheid olijfolie moet worden aangepast aan de consistentie. U zult langzaam bewegen en voor uzelf moeten zorgen. Rasp vervolgens ca. 30 g Grana Padano Parmezaanse kaas met een microplane door de pesto.
Haal de lamsrack van de grill, holbewonerstijl, snijd de plakkerige as open, vlees en giet pesto erover. Geniet van je maaltijd!
gegrilde aardappel
Snijd de gekookte aardappelen in plakken van 1-2 cm dik.
Was rozemarijn en schud droog. Trek de naalden eraf en
hak fijn. In een kom olie, rozemarijn, paprika en zout
brullen. Voeg de aardappelen toe en meng bewust met de kruidenolie
overtuigen.
Schroei de aardappelschijfjes in de pan boven directe hitte, neem 1-2 minuten aan elke kant.
