Lamshamburgers met bloemkool in kruidenkorst


- 800 gr Privé: Lamsgehakt
- 1 stuks ui
- 1 stuks ei
- 2 el panko
- 1 rol kruidenboter
- 4 stuks broodjes
- 4 plakjes cheddarkaas
- 1 el olijfolie
- 1 stuks Privé: Bloemkool
- 2 liter groentebouillon
- 100 gr Privé: Kervel
- 100 gr Privé: Bladpeterselie
- 2 takjes Privé: Salie
- 2 takjes Privé: Rozemarijn
- 3 el mosterd
- 3 el kwark
- 1 teen Privé: Knoflookbolletje
- 2 tl zeezout
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 stuk zuurdesembrood in plakken
- 1 tl sambal oelek
- 150 gr yoghurt
- 1 stuks sjalot
- 1 el pesto
- 1 tl sambal oelek
- 1 stuks ui
- 4 plakjes pancetta
- 1 stuks rode krulsla
- 6 stuks sun d'sol tomaatjes
- Keukenmachine
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.
Bloemkool in kruidenkorst
Verwijder de bladeren van de bloemkool. Breng de bouillon in een grote pan aan de kook en kook er de bloemkool 10 minuten in, tot deze beetgaar is.
Maak de kruidenkorst. Ris de rozemarijn. Hak de kervel, bladpeterselie, rozemarijn en salie grof en voeg toe aan de keukenmachine. Voeg de mosterd en kwark toe. Hak de knoflook grof en voeg toe. Meng alles tot een egaal mengsel. Smeer de bloemkool hier volledig mee in.
Maak broodkruim door het brood fijn te malen met een keukenmachine. Strooi het broodkruim over de ingesmeerde bloemkool en leg de bloemkool in een gietijzeren pan. Zet de bloemkool op de barbecue en laat 10 minuten onder deksel garen. Er zal een mooie kruidenkorst rond de bloemkool ontstaan.
Verdeel de sambal over de korst.
Lamshamburgers
Snijd de kruidenboter in blokjes. Snipper de ui. Meng het gehakt met de ui, ei en broodkruim tot een mooie bol. Verdeel in 4 gelijke delen en steek in iedere bol een stukje kruidenboter. Maak die nu plat tot een mooie hamburger met binnenin de kruidenboter.
Saus
Snijd het sjalotje fijn. Meng voor de saus alle ingrediënten in een kom. Breng op smaak met zout.
Hamburgers grillen
Wrijf de hamburgers in met olijfolie en grill ze boven een matig hete grill 5 min aan beide zijden. Grill ook de pancetta kort. Halveer de broodjes en grill die ook 30 seconden op de grill.
Topping
Leg de onderkant van het broodje op een bord. Bouw de hamburgers op met wat sla, stukjes gemarineerde tomaat, een lepel saus, de hamburger, pancetta en een plakje cheddar.
