Lamsbout in een zoutkorst


- 300 ml rode wijn
- 1 el komijnzaad
- 1 teen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 1 laurierblaadje
- 1 kg Privé: Lamsbout
- 1.5 kg grof zeezout
- 500 gr keukenzout
- 6 eiwitten
- 80 gr bloem
- 2 el zwarte peperkorrels
- 4 takjes tijm
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes salie
- 1 bbq
- 1 marinade spuit
- 1 verpakking wijnvat snippers
- Marinade spuit
- Wijnvat snippers
- BBQ
Bereiding:
Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180-200 °C is bereikt.
Marinade:
Breng de wijn, knoflook, komijnzaad, zwarte peperkorrels en de laurier tegen de kook aan. Voeg de marinade toe aan een marinade spuit en injecteer de lamsbout op zoveel mogelijk plekken met de marinade.
Zoutkorst:
Plet de peperkorrels door er met de zijkant van een mes op te slaan of gebruik de onderkant van een pan. Meng het zout, bloem, eiwitten, salie, rozemarijn, tijm en de peperkorrels. Bedek de lamsbout met een dikke laag zout en leg in een ovenschaal. Zet de schaal gedurende 1 uur in een gesloten barbecue. Voeg de wijnvat snippers toe aan het vuur om heerlijke aroma’s in de zoutkorst te krijgen. Haal de lamsbout uit de zoutkorst en snijd in medaillons.
