Recept van Peter de Clercq

Lamsbout in een zoutkorst

Advanced
Voorbereiding 20m
Bereiding 90m
Lamsbout in een zoutkorst
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Marinade:
  • 1 kg lamsbout
  • 300 ml rode wijn
  • 1 eetl venkelzaad
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • Zoutkorst:
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes salie
  • 1.5 kg grof zeezout
  • 500 gr keukenzout
  • 2 eetl peperkorrels
  • 80 gr bloem
  • 6 stuks eiwitten
  • Marinade spuit
  • Wijnvat snippers
  • BBQ
Bereiding van het recept

Bereiding:

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180-200 °C is bereikt.

Marinade:

Breng de wijn, knoflook, komijnzaad, zwarte peperkorrels en de laurier tegen de kook aan. Voeg de marinade toe aan een marinade spuit en injecteer de lamsbout op zoveel mogelijk plekken met de marinade.

Zoutkorst:

Plet de peperkorrels door er met de zijkant van een mes op te slaan of gebruik de onderkant van een pan. Meng het zout, bloem, eiwitten, salie, rozemarijn, tijm en de peperkorrels. Bedek de lamsbout met een dikke laag zout en leg in een ovenschaal. Zet de schaal gedurende 1 uur in een gesloten barbecue. Voeg de wijnvat snippers toe aan het vuur om heerlijke aroma’s in de zoutkorst te krijgen. Haal de lamsbout uit de zoutkorst en snijd in medaillons.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel