Lamsbout in een zoutkorst

Lamsbout in een zoutkorst
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 20m
Koken 90m
- 09 June 2021 De lente is daar. Tijd om je barbecue uit de schuur te halen, de beschimmelde roosters af te wassen, de vochtige resten kolen eruit te scheppen en jezelf voor je hoofd te slaan dat je hem afgelopen herfst niet beter hebt schoongemaakt. En de lente zorgt voor lamsvlees! Gelukkig wel! In deze aflevering van BBQSTREET maakt Peter lamsbout in een zoutkorst en daarbij heerlijke artisjokken. Allemaal van een schone barbecue.
- 09 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Marinade
Zoutkorst
  • 1.5 kg grof zeezout
  • 500 gr keukenzout
  • 6 eiwitten
  • 80 gr bloem
  • 2 el zwarte peperkorrels
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes salie
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 marinade spuit
  • 1 verpakking wijnvat snippers
  • Marinade spuit
  • Wijnvat snippers
  • BBQ
Bereiding van het recept

Bereiding:

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180-200 °C is bereikt.

Marinade:

Breng de wijn, knoflook, komijnzaad, zwarte peperkorrels en de laurier tegen de kook aan. Voeg de marinade toe aan een marinade spuit en injecteer de lamsbout op zoveel mogelijk plekken met de marinade.

Zoutkorst:

Plet de peperkorrels door er met de zijkant van een mes op te slaan of gebruik de onderkant van een pan. Meng het zout, bloem, eiwitten, salie, rozemarijn, tijm en de peperkorrels. Bedek de lamsbout met een dikke laag zout en leg in een ovenschaal. Zet de schaal gedurende 1 uur in een gesloten barbecue. Voeg de wijnvat snippers toe aan het vuur om heerlijke aroma’s in de zoutkorst te krijgen. Haal de lamsbout uit de zoutkorst en snijd in medaillons.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel