Korean beef bulgogi taco’s

Korean beef bulgogi taco’s
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 150m
Koken 20m
24Kitchen - 22 June 2022 Ook een amuse of elegant borrelhapje kun je maken op de barbecue. Met de zalmbonbons van Jadis scoor je bij je gasten zeker punten. En als je dacht dat je al wel eens de lekkerste taco’s ever hebt gegeten, dan heb je het mis! Jord gaat los en combineert Mexicaanse en Koreaanse smaken in zijn Korean Beef bulgogi taco's.
24Kitchen - 22 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Beef bulgogi
  • 500 g steak (bavette, skirtsteak of ribeye
  • 60 ml sojasaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el sesamolie
  • 3 st knoflooktenen
  • 1 el versgeraspte gember
  • 1 el gochujang (Koreaanse peperpasta, anders sambal
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamzaadjes
Mango-koolsalade
  • 1 st mango, geschild in blokjes
  • 200 g rode kool, dun gesneden
  • 3 st stengels lente-ui, in dunne ringen
  • 2 el korianderblaadjes, fijngehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 st sap en geraspte schil van 2 limoenen
  • 1 zout en versgemalen zwarte peper
Kimchimayonaise
  • 150 g kimchi, uitgelekt
  • 100 g mayonaise
  • 150 g zure room
  • 1 el gochujang (Koreaanse peperpasta, anders sambal)
  • 1 zout en versgemalen zwarte peper
  • 8 st kleine zachte taco's
  • 8 st takjes koriander
  • 8 st limoenpartjes
  • blender of staafmixer
  • BBQ of grill voor direct grillen
  • gietijzeren grillrooster
  • kernthermometer
Bereiding van het recept

Korean beef bulgogi taco’s

Snijd de steaks in repen van 4 cm breed. Meng alle ingrediënten voor de beef bulgogi-marinade goed door elkaar en voeg hier de steakrepen aan toe. Marineer minimaal 2 uur in de koelkast.

Mango-koolsalade
Maak de mango-koolsalade door alle ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met zout en versgemalen zwarte peper.

Kimchimayonaise
Voeg voor de kimchimayonaise alle ingrediënten samen en pureer in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus.

Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 220 °C is bereikt. Haal de steaks uit de marinade en gril deze op de BBQ tot een kerntemperatuur van 54 °C is bereikt. Snijd de steak in blokjes. Verwarm de zachte taco’s kort op de BBQ en vul deze royaal met de mango-koolsalade en bulgogi beef. Garneer met de kimchimayonaise, eventueel wat grof gehakte koriander en limoen.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel