Koreaanse short ribs met in koolblad gegrilde groente

Koreaanse short ribs met in koolblad gegrilde groente
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 30m
Koken 20m
24Kitchen - 29 December 2021 Vanachter je barbeque op reis naar een verre bestemming? Ja dat kan! Pitmaster X neemt je mee naar Korea en laat je zien hoe je short ribs op een wel heel bijzondere manier bereidt. En wie is er nou niet dol op buikspek? Zeker als je deze nog lekkerder maakt met zelfgemaakte tapenade.
24Kitchen - 29 December 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Short ribs
Koreaanse salade
Bereiding van het recept

Koreaanse short ribs

Dep de korte ribben droog met keukenpapier. Snijd het vet en het zilvervlies eraf en snijd de botten eruit. 

Snijd alle harde vetlijnen die door het vlees lopen eruit. Wat je overhoudt is een schoon stuk vlees. Snijd hier een mooie biefstuk uit. Halveer deze biefstuk over de lengte. Je hebt nu twee steaks gesneden. Snijd elke steak diagonaal tot halverwege in. De reepjes die je insnijdt moeten ongeveer de grootte hebben van reepjes shoarmavlees. Draai de steak om en doe hetzelfde maar dan in tegengestelde richting. Herhaal dit met de tweede steak. 

Snijd de appel in stukjes en de knoflook grof. Schil en snijd de gember in stukken. Meng voor de marinade de appel, sojasaus, knoflook, gember, glucosestroop en de bruine suiker. Leg de short ribs in de marinade en laat circa 60 minuten marineren in de koelkast. 

Koreaanse salade
Snijd de appel en de wortel in reepjes en de sjalot in dunne ringen. Verdeel de appel, wortel, sjalot en de pistachenoten over de rode koolbladeren. Besprenkel met een beetje olijfolie en het sap van de limoen.
Gril de steaks kort om en om op directe hitte tot een kerntemperatuur van 55°C. Snijd het vlees in stukken en verdeel over de salade. 

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel