Knapperig buikspek in een wrap en Oosterse salade

Knapperig buikspek in een wrap en Oosterse salade
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 130m
Koken 130m
- 19 May 2021 De meeste stoere barbecuemannen hebben er wel last van. Buikspek. Harm-Jan weet er wel raad mee. Tenminste, met het buikspek van een varken! In deze aflevering van BBQSTREET laat hij het buikspek na een dag marineren namelijk eindeloos lang slowcooken op de barbecue. Om er vervolgens een wrap van te maken met een Oosterse salade.
- 19 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Buikspek
Oosterse salade
Extra's
  • 1 bbq met deksel
  • 1 ziplock bag
  • 1 drip pan of aluminiumbakje
  • BBQ met deksel
  • Drippan of aluminiumbakje
Bereiding van het recept

Knapperig buikspek

Snijd het zwoerd van de buikspek kruislings in, net tot aan het vlees!
Smeer de buikspek in met royaal zeezout en de teriyaki saus. Pak een grote ziplock zak en doe de buikspek erin. Snijd het citroengras in de lengte in zodat de smaken goed vrijkomen. Leg het citroengras op de buikspek. Seal de ziplockbag.
Deze manier van marineren kun je minimaal 2 tot 24 uur van tevoren bereiden. Hoe langer, des te meer smaak aan het vlees.

Steek de BBQ aan en creëer een indirecte zone. Leg de buikspek met het zwoerd naar boven indirect op de barbecue, boven de drippan. Hierdoor trekt het smaakvolle vet lekker in het vlees en bedruipt het zichzelf tijdens het garen. Bovendien druipt het vet bijna niet op de kolen/ gas element, anders zou er een enorme rookontwikkeling ontstaan.
Doe de deksel op de barbecue, en breng de BBQ naar een temperatuur van circa 200 °C.
Laat de buikspek circa 2 uur garen (‘slow cooken’) tot het vlees een kerntemperatuur van minstens 70 °C heeft bereikt.
Wanneer de buikspek klaar is, laat je de buikspek 4-10 minuten rusten. Snijd de buikspek in dunne plakjes.
Salade:
Rasp de komkommer en wortel. Meng voor de salade de geraspte komkommer, wortel, sojasaus, honing en de sesamzaadjes.
Wrap:
Haal de groenten uit de marinade en knijp het overtollige vocht eruit. Beleg de wrap in het midden met de salade en leg hier de dun gesneden buikspek op. Rol de wrap op. Serveer de salade bij de wrap.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel