Kipvleugels met blue cheese-dip en pulled pork-bitterballen

Kipvleugels met blue cheese-dip en pulled pork-bitterballen
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 200m
Koken 45m
- 20 May 2020 Lekkere borrelhapjes van de barbecue. Dat is waar Ralph in deze aflevering van BBQ Street mee bezig gaat. Kipvleugels met dip. En bitterballen gemaakt van pulled pork. Laat het feestje maar beginnen.
- 20 May 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 100 gr boter
  • 100 gr bloem
  • 500 ml runderboullion
  • 1 tl mosterd
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 bos peterselie
  • 500 gr pulled pork (zie recept pulled pork)
  • 4 stuks gelatineblaadjes
  • 4 stuks eieren
  • fijn pneermeel
  • panko
  • 4 liter arachide olie
  • 2 kg kippenvleugels
  • 0.5 eetl komijnpoeder
  • 2 eetl paprikapoeder
  • 1.5 eetl zout
  • 1.5 eetl knoflookpoeder
  • 1.5 eetl uienpoeder
  • 2 eetl bruine suiker
  • 0.5 eetl gedroogde tijm
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 stuk citroen
  • 150 gr stilton
  • 200 gr zure room
  • 150 gr zaanse mayonaise
  • 0.5 eetl worcheshiresaus
  • sriracha naar smaak
  • Meng/ beslagkom
  • Spitmand
  • Aluminium bak/ gastonorm
  • Grote kookpan
  • Kernthermometer
Bereiding van het recept

Bereidingswijze bitterballen
Smelt de boter in een hoge pan en voeg de bloem toe. Gaar al roerende circa 2 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng op smaak met nootmuskaat en mosterd. Week de gelatine circa 3 minuten in koud water. Hak de peterselie. Voeg de pulled pork, de gelatine en peterselie toe aan de bouillon. Verwarm nog circa 1 minuut en verspreid over een schaal. Laat in circa 3 uur afkoelen en opstijven.

Verwarm de olie in de hoge pan op de zijbrander op 185 graden.
Kluts de eieren in een diep bord. Bestrooi de panko en paneermeel in twee andere borden. Rol ballen van de salpicon en rol ze eerst door de paneermeel, dan door het ei en tenslotte door de panko.
Frituur de bitterballen in circa 3 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingswijze kipvleugels
Maak de BBQ aan.
Doe de gedroogde specerijen bij elkaar en meng ze. Wrijf de kipvleugels eerst met olie en vervolgens met de specerijenmix in. Doe de kip in de spitmand en zet deze op de BBQ. Gaar in circa 40 minuten.
Meng de mayonaise met de zure room, stilton, witte wijnazijn, worcestershiresaus en sriracha. Serveer de saus bij de kipvleugels.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel