Kipfilet gerookt op thee

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kipfilet
- 4 kipfilets
Kruidenmix
- 2 kruidnagels
- 1 gedroogde sinaasappelschil
- 1 el gedroogde chilivlokken
- 3 el rietsuiker
- 1 steranijs
- 0.5 kaneelstokje
- 0.5 el szechuanpeper
- 3 el gerookt piramide zout
- Handje houtsnippers
- Handje theeblaadjes
- Bbq met deksel
- Koffiemolen
Bereiding van het recept
Alles samen in een pan eventjes opwarmen om de aroma’s vrij te maken . doe mengsel in een koffiemolen of in een blender. Malen tot een poedermengsel. Kruid de kipfilets en zet 1 uur in de koelkast .
Een handvol houtsnippers, een handvol groene theeblaadjes (linde , jasmijn enz.. ).
Maak de BBQ klaar met enkele kokosbriketten tot max 120°C. Leg de kooltjes aan 1 kant zodat je nog een vrije ruimte hebt. Week de houtschilfers 15 min in water. Strooi de houtschilfers op de briketten. Leg de kipfilets 30 min op de vuur vrije zone. Serveren in schijfjes.
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten