Kipfilet gerookt op thee

Kipfilet gerookt op thee
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 60m
Koken 30m
- 22 June 2021 Een kopje thee past niet perse bij een barbecue. Dus gooi het water weg, en droog die theeblaadjes! Peter laat je zien hoe je kipfilet kan roken op een bed van gedroogde theeblaadjes. Niet normaal lekker. En hij maakt een creme van knolselderij. Culinaire hoogstandjes dus, in deze aflevering van BBQSTREET.
- 22 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kipfilet
  • 4 kipfilets
Kruidenmix
  • 2 kruidnagels
  • 1 gedroogde sinaasappelschil
  • 1 el gedroogde chilivlokken
  • 3 el rietsuiker
  • 1 steranijs
  • 0.5 kaneelstokje
  • 0.5 el szechuanpeper
  • 3 el gerookt piramide zout
  • Handje houtsnippers
  • Handje theeblaadjes
  • Bbq met deksel
  • Koffiemolen
Bereiding van het recept

Alles samen in een pan eventjes opwarmen om de aroma’s vrij te maken . doe mengsel in een koffiemolen of in een blender. Malen tot een poedermengsel. Kruid de kipfilets en zet 1 uur in de koelkast .

Een handvol houtsnippers, een handvol groene theeblaadjes (linde , jasmijn enz.. ).

Maak de BBQ klaar met enkele kokosbriketten tot max 120°C. Leg de kooltjes aan 1 kant zodat je nog een vrije ruimte hebt. Week de houtschilfers 15 min in water. Strooi de houtschilfers op de briketten. Leg de kipfilets 30 min op de vuur vrije zone. Serveren in schijfjes.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel