Kalfssteak met gekruide mayonaise en huzarensalade


- 3 eieren
- 100 gr geroosterde ham uit een stuk
- 500 gr voorgekookte krieltjes
- 0.5 Privé: Banaansjalotten
- 1 teen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 5 el mayonaise
- 1 el kerriepoeder
- 0.5 bosje bladpeterselie
- 100 gr doperwten
- 2 el zilveruitjes
- 4 slablaadjes
- 100 ml mayonaise
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl fleur de sel
- 0.5 tl knoflookpuree
- 0.5 rode ui
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1 tl kerriepoeder
- 1 kg Privé: Kalfs ribeye
- 1 snufje fleur de sel
- 500 gr krieltjes in de schil
- 50 gr Privé: Roomboter rol ongezouten
- 3 el bbq kruiden
- 200 gr geraspte kaas
- 1 BBQ
- 1 skillet
- bbq met deksel
- skillet
- mengkommen
Huzarensalade
Kruimel 3 eieren. Hak de ham in fijne stukjes. Meng de bovenstaande ingrediënten met de aardappelen, mayonaise, doperwten, kerriepoeder. Breng de salade op smaak met zout en peper. Snijd de rode ui in zeer dunne ringen. Maak de salade op met de overgebleven ei, slabladen, zilveruitjes en rode ui.
Gekruide mayonaise
Meng de ingrediënten voor de gekruide mayonaise en zet ze klaar voor het grillen.
Steak
Gaar de steak over indirecte hitte op een lage temperatuur tot 52 graden Celsius.
Laat de steak circa 10 minuten rusten. Droog de steak met de keukenpapier.
Smeer de steak in met de kruiden mayonaise. Grill de steak af boven een heel hete grill.
Kaaskrieltjes
Kook de krieltjes circa 5 minuten. Snijd daarna in partjes. Laat de olijfolie heet worden op een bakplaat en bak de krieltjes goudbruin. Bestrooi met BBQ kruiden en hussel goed door. Strooi de geraspte kaas eroverheen en laat smelten.
Serveer de kalfssteak met de huzarensalade en de kaaskrieltjes.
