Kalfssteak met gekruide mayonaise en huzarensalade

Kalfssteak met gekruide mayonaise en huzarensalade
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 90m
Koken 30m
- 12 May 2021 Welkom terug in de jaren ‘70! In deze aflevering van BBQSTREET maakt Pitmaster X namelijk huzarensalade. Gelukkig maakt hij een moderne, frisse variant, perfect geschikt voor elk barbecuefeestje! En daarbij laat Pitmaster X een typisch chef-trucje zien. Hoe krijgen ze in dat toprestaurant nou die kalfssteak zo perfect gegrild? Spoiler alert: met mayonaise! Wat?! Echt! Kijk maar.
- 12 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Huzarensalade
Gekruide mayonaise
  • 100 ml mayonaise
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl fleur de sel
  • 0.5 tl knoflookpuree
  • 0.5 rode ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl kerriepoeder
Kalfssteak
Kaaskrieltjes
Extra's
  • 1 BBQ
  • 1 skillet
  • bbq met deksel
  • skillet
  • mengkommen
Bereiding van het recept

Huzarensalade
Kruimel 3 eieren. Hak de ham in fijne stukjes. Meng de bovenstaande ingrediënten met de aardappelen, mayonaise, doperwten, kerriepoeder. Breng de salade op smaak met zout en peper. Snijd de rode ui in zeer dunne ringen. Maak de salade op met de overgebleven ei, slabladen, zilveruitjes en rode ui.
Gekruide mayonaise
Meng de ingrediënten voor de gekruide mayonaise en zet ze klaar voor het grillen.

Steak
Gaar de steak over indirecte hitte op een lage temperatuur tot 52 graden Celsius.
Laat de steak circa 10 minuten rusten. Droog de steak met de keukenpapier.
Smeer de steak in met de kruiden mayonaise. Grill de steak af boven een heel hete grill.

Kaaskrieltjes
Kook de krieltjes circa 5 minuten. Snijd daarna in partjes. Laat de olijfolie heet worden op een bakplaat en bak de krieltjes goudbruin. Bestrooi met BBQ kruiden en hussel goed door. Strooi de geraspte kaas eroverheen en laat smelten.

Serveer de kalfssteak met de huzarensalade en de kaaskrieltjes.

Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel