Kalfsshort ribs


- 1.5 kg Privé: Shortrib
- 1 scheut olijfolie
- 3 el zeezout
- 2 el gemalen zwarte peper
- 1 el knoflook granulaat
- 1 bbq
- 1 ThermaStick pocket
- 250 gr snippers eiken rookhout
- 1 rol aluminium folie
- BBQ
- Kernthermometer
- 250 gr sinppers eiken rookhout
- Aluminium folie
Kalfsshort ribs
Verwijder het vlies van de ribben. Dat gaat het makkelijkst door het met een stukje keukenpapier tussen twee ribben vast te pakken en los te trekken. Smeer de ribben in met een klein beetje olijfolie. Hierdoor zal de rub beter blijven plakken. Meng de ingrediënten van de rub goed door elkaar Wrijf de rub aan alle kanten van de rib, dus ook aan de zijkanten
BBQ gereed maken:
Stook je BBQ op tot 100-120°C Voeg het rookhout toe, pas als dit gaat roken mag het vlees op de BBQ
Recept grillen:
Leg de Shortribs indirect, dus naast het vuur, op de BBQ Check na ongeveer 3 uur of de kruidenkorst (de Bark) vastzit. Als deze vast zit pak je de Shortribs in in 2 lagen aluminiumfolie. Als de Bark nog niet vast zit check je dit na 15 min nog een keer. Steek de kernthermometer, door de alufolie, in het vlees. Als het vlees ongeveer 90-95°C aangeeft dan moet het vlees op meerdere plekken aanvoelen als boter. Als dit niet het geval is dan wacht je nog een paar graden. Dit kan oplopen tot wel 100°C maar dat is geen probleem. Als het vlees rondom als boter aanvoel doe je de aluminimumfolie open en laat je het vlees even uitdampen. Sluit nu het aluminimumfolie weer en laat de Shortribs even een klein half uurtje rusten.
Snij de Ribs en serveer!
