Kalfsshort ribs

Kalfsshort ribs
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 360m
Koken 30m
24Kitchen - 24 June 2021 Harm-Jan pakt uit in deze aflevering van BBQSTREET. Short ribs van het kalf, namelijk. Megazacht en belachelijk goed van smaak. En uien. Uien? Dat is toch niet zo bijzonder? Jazeker wel. Harm-Jan maakt namelijk zogenaamde whiskey-honing-uien. Zoet, beetje pittig, knapperig. En zo lekker met die zachte kalfs-spareribs.
24Kitchen - 24 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Shortrib
Rub
  • 3 el zeezout
  • 2 el gemalen zwarte peper
  • 1 el knoflook granulaat
Extra's
  • BBQ
  • Kernthermometer
  • 250 gr sinppers eiken rookhout
  • Aluminium folie
Bereiding van het recept

Kalfsshort ribs

Verwijder het vlies van de ribben. Dat gaat het makkelijkst door het met een stukje keukenpapier tussen twee ribben vast te pakken en los te trekken. Smeer de ribben in met een klein beetje olijfolie. Hierdoor zal de rub beter blijven plakken. Meng de ingrediënten van de rub goed door elkaar Wrijf de rub aan alle kanten van de rib, dus ook aan de zijkanten

BBQ gereed maken:

Stook je BBQ op tot 100-120°C Voeg het rookhout toe, pas als dit gaat roken mag het vlees op de BBQ

Recept grillen: 

Leg de Shortribs indirect, dus naast het vuur, op de BBQ Check na ongeveer 3 uur of de kruidenkorst (de Bark) vastzit. Als deze vast zit pak je de Shortribs in in 2 lagen aluminiumfolie. Als de Bark nog niet vast zit check je dit na 15 min nog een keer. Steek de kernthermometer, door de alufolie, in het vlees. Als het vlees ongeveer 90-95°C aangeeft dan moet het vlees op meerdere plekken aanvoelen als boter. Als dit niet het geval is dan wacht je nog een paar graden. Dit kan oplopen tot wel 100°C maar dat is geen probleem. Als het vlees rondom als boter aanvoel doe je de aluminimumfolie open en laat je het vlees even uitdampen. Sluit nu het aluminimumfolie weer en laat de Shortribs even een klein half uurtje rusten.

Snij de Ribs en serveer!

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel