Kalfsribben Piccata met gegrilde witlof

Kalfsribben Piccata met gegrilde witlof
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 10m
Koken 210m
- 06 January 2021 Oh mensen. Spareribs kennen we van varken. Maar zo zacht, juicy en smaakvol als deze kalfsribben van Jord heb je ze nog nooit gezien! Met een typisch Italiaanse botersaus en gegrilde witlof. Feest!
- 06 January 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • Kalfsribben:
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • 2 stuks knoflooktenen
  • 1 stuks citroen
  • 2 eetl grof zeezout
  • 2 eetl versgemalen peper
  • 1 stuk kalfsribstuk
  • 4 eetl mosterd
  • 50 ml appelsap
  • 50 ml appelciderazijn
  • 50 ml water
  • Picattasaus:
  • 50 gr roomboter
  • 1 stuk citroen
  • 50 gr kappertjes
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 120 ml droge witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 tl zout (naar smaak)
  • 1 tl peper (naar smaak)
  • Chiconettes:
  • 16 stuks witlof
  • 3 eetl olijfolie
  • 100 gr gerookt ontbijtspek in plakken
  • 4 eetl roze peperkorrels
  • 1 stuk knoflookteen
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 3 eetl witte wijnazijn
  • 1 tl zout (naar smaak)
  • 1 tl peper (naar smaak)
  • Gas BBQ
  • Kruiskopschroevendraaier
  • 5 rookhoutchuncks
  • Sprayflesje
  • Aluminiumfolie
  • Thermapen
  • Steelpan of Skillet
Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel