Kalfsribben Piccata met gegrilde witlof

Kalfsribben Piccata met gegrilde witlof
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 10m
Koken 210m
- 06 January 2021 Oh mensen. Spareribs kennen we van varken. Maar zo zacht, juicy en smaakvol als deze kalfsribben van Jord heb je ze nog nooit gezien! Met een typisch Italiaanse botersaus en gegrilde witlof. Feest!
- 06 January 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • Kalfsribben:
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • 2 stuks knoflooktenen
  • 1 stuks citroen
  • 2 eetl grof zeezout
  • 2 eetl versgemalen peper
  • 1 stuk kalfsribstuk
  • 4 eetl mosterd
  • 50 ml appelsap
  • 50 ml appelciderazijn
  • 50 ml water
  • Picattasaus:
  • 50 gr roomboter
  • 1 stuk citroen
  • 50 gr kappertjes
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 120 ml droge witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 tl zout (naar smaak)
  • 1 tl peper (naar smaak)
  • Chiconettes:
  • 16 stuks witlof
  • 3 eetl olijfolie
  • 100 gr gerookt ontbijtspek in plakken
  • 4 eetl roze peperkorrels
  • 1 stuk knoflookteen
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 3 eetl witte wijnazijn
  • 1 tl zout (naar smaak)
  • 1 tl peper (naar smaak)
  • Gas BBQ
  • Kruiskopschroevendraaier
  • 5 rookhoutchuncks
  • Sprayflesje
  • Aluminiumfolie
  • Thermapen
  • Steelpan of Skillet
Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel