Kalfsribben Piccata met gegrilde witlof

Kalfsribben Piccata met gegrilde witlof
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 10m
Koken 210m
- 06 January 2021 Oh mensen. Spareribs kennen we van varken. Maar zo zacht, juicy en smaakvol als deze kalfsribben van Jord heb je ze nog nooit gezien! Met een typisch Italiaanse botersaus en gegrilde witlof. Feest!
- 06 January 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • Kalfsribben:
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • 2 stuks knoflooktenen
  • 1 stuks citroen
  • 2 eetl grof zeezout
  • 2 eetl versgemalen peper
  • 1 stuk kalfsribstuk
  • 4 eetl mosterd
  • 50 ml appelsap
  • 50 ml appelciderazijn
  • 50 ml water
  • Picattasaus:
  • 50 gr roomboter
  • 1 stuk citroen
  • 50 gr kappertjes
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 120 ml droge witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 tl zout (naar smaak)
  • 1 tl peper (naar smaak)
  • Chiconettes:
  • 16 stuks witlof
  • 3 eetl olijfolie
  • 100 gr gerookt ontbijtspek in plakken
  • 4 eetl roze peperkorrels
  • 1 stuk knoflookteen
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 3 eetl witte wijnazijn
  • 1 tl zout (naar smaak)
  • 1 tl peper (naar smaak)
  • Gas BBQ
  • Kruiskopschroevendraaier
  • 5 rookhoutchuncks
  • Sprayflesje
  • Aluminiumfolie
  • Thermapen
  • Steelpan of Skillet
Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel