Kalfsrack met kriek roodfruitglaze

Kalfsrack met kriek roodfruitglaze
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 525m
Koken 135m
- 06 August 2020 Jord maakt kalfsrack met een heerlijke risotto voorzien van gerookte paddenstoelen en een kriek roodfruit barbecue saus om je vingers bij af te likken.
- 06 August 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 4 liter water
  • 200 gr zout
  • 150 gr suiker
  • 2 stuks kalfsracks van circa 1 kg per stuk
  • 8 eetl piggy mix BBQ- kruiden
  • 50 ml appelsap
  • 50 ml appelciderazijn
  • 2 flesjes kriek- bier
  • 1 stuk steranijs
  • 0.5 eetl gedroogde roze peper
  • 3 tl molasse (verkrijgbaar bij internationale supermarkt) of appelstroop
  • 2 eetl rodebessengelei
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 2 eetl boter
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 150 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 stuk ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr risottorijst
  • 50 ml witte wijn
  • 600 ml kalfsbouillon
  • 50 gr geraspte parmezaanse kaas
  • Houtskool BBQ
  • Pannen
  • keukendoek
  • Aluminiumfolie
Bereiding van het recept

Kalfsrack

Breng 1 liter water aan de kook en los hierin het zout en de suiker op. Voeg de overige 3 liter water koud toe en laat de pekel in de koelkast verder afkoelen. Verwijder eventuele vliesjes op de kalfsracks met een klein mesje en dompel de racks vervolgens volledig onder in de pekel. Laat een nacht in de koelkast staan zodat de pekel goed kan intrekken. Haal de volgende dag de racks uit de pekel en maak goed droog met een keukendoek. Wrijf het vlees rondom goed in met de Piggy Mix BBQ-kruiden. Wikkel de botjes in aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker worden tijdens het barbecueën.

Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 130 °C is bereikt. Voeg de geweekte rookhoutsnippers toe aan de gloeiende kolen en leg de racks op de BBQ. Rook de racks in 1½-2 uur, tot ze een kerntemperatuur van 48°C hebben bereikt.

Kriek roodfruit glaze
Meng in een pannetje het kriek-bier met de steranijs en roze peper en breng aan de kook. Laat inkoken tot de helft van het volume. Voeg de molasse, rode bessengelei en rode wijnazijn toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur, roer als laatste de boter door de glaze en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Paddenstoelen risotto
Smeer de paddenstoelen in met olie en rook ze op de barbecue. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrel glazig is. Blus af met de witte wijn en laat de korrel de wijn onder constant roeren opnemen. Voeg daarna een schepje bouillon toe terwijl je constant in de risotto blijft roeren. Als de bouillon is opgenomen door de rest, voeg je een nieuwe schep bouillon toe. Zo blijf je doorgaan tot de risottorijst gaar is. Breng de rijst dan op smaak met peper en zout en roer er de paddenstoelen en geraspte Parmezaanse kaas door.

Kwast de kalfsracks in met de glaze zodra deze een kerntemperatuur van 48°C hebben bereikt. Laat de racks doorgaren tot maximaal 52°C en haal ze dan van de BBQ. Laat kort rusten alvorens ze tussen de botjes door in dunne plakken te snijden en te serveren.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel