Kalfspicanha churrasco met pajo de que


- 10 plakken bacon
- 1 jalapenopeper
- 125 ml volle melk
- 20 gr Privé: Roomboter rol ongezouten
- 0.5 tl zout
- 250 gr tapiocameel
- 125 gr cheddar
- 1 ei
- 600 gr Privé: Kalfs picanha
- 4 el olijfolie
- 4 el grof zeezout
- 4 el gedroogde oregano
- 2 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 2 ansjovisfilets
- 1 citroen
- 2 el kappertjes
- 1 teen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 bosje basilicum
- 1 bosje bladpeterselie
- 60 ml olijfolie extra vierge
- 1 BBQ met deksel voor indirect grillen
- 1 pizzasteen
- 1 keukenmachine
- 1 churrasco spies
- pizzasteen (optioneel)
- bakpapier
Pao de queijo:
Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Leg de plakken gerookt ontbijtspek op het rooster en bak ze krokant. Haal het ontbijtspek van de BBQ en hak het fijn.
Leg eventueel een pizzasteen op de BBQ en verwarm deze voor. Verwijder de zaadjes uit de jalapeñopeper en hak de jalapeñopeper fijn.
Breng in een pan de volle melk, zonnebloemolie en boter met het zout aan de kook. Voeg het tapiocameel toe en roer goed door tot het deeg van de randen van de pan loslaat en een mooi deeg vormt. Is het deeg te vochtig en wil vormt het geen bol, voeg dan een beetje tapiocameel toe. Haal de pan van het vuur en laat het deeg 10 minuten afkoelen.
Voeg de eieren één voor één toe aan het deeg en kneed dit met de hand of deegmixer goed door. Voeg als laatste de geraspte cheddar, jalapeñopeper en bacon crumble toe aan het deeg en kneed een laatste maal goed door. Vorm van het deeg kleine bolletjes van circa 3 cm doorsnee of enkele grote bollen van 8 cm doorsnee. Leg wat bakpapier op je werkblad en verdeel de bolletjes met voldoende tussenruimte hierover. Leg de bolletjes met het bakpapier op je grillrooster of de voorverwarmde pizzasteen en bak met gesloten deksel circa 15 minuten voor de kleine bolletjes of 25 minuten voor de grote bollen tot ze mooi goudbruin zijn maar nog licht smeuïg vanbinnen.
Serveer met een lik boter of eet ze zo uit het vuistje.
Kalfspicanha:
Vlees in steaks snijden.
Olie mengen met knoflook, peper en zout
Grillen
Salsa verde:
Hak alle ingrediënten, behalve de olijfolie, fijn in een keukenmachine of hakmolen. Giet beetje bij beetje de olie erbij tot de saus dikker wordt.
Serveren:
Lepel de salsa verde over de picanha. Serveer de Pao de queijo ernaast.
