Kalfspicanha churrasco met pajo de que

Kalfspicanha churrasco met pajo de que
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 40m
Koken 30m
- 28 May 2021 Pão de quijo en churrasco spiezen. Jazeker. Jord goes Brazilian in deze aflevering van BBQSTREET. Hij maakt de beste churrasco van kalfspicanha. En daarbij de typisch Braziliaanse broodjes Pão de quijo. Hartige broodjes met bacon en jalapeño’s. Heerlijk bij die picanha. Zeker met de frisse salsa verde.
- 28 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
pao de queijo
Kalfspicanha
Salsa verde
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • 1 teen Privé: Knoflook zwart, gepeld
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 60 ml olijfolie extra vierge
Extra's
  • 1 BBQ met deksel voor indirect grillen
  • 1 pizzasteen
  • 1 keukenmachine
  • 1 churrasco spies
  • pizzasteen (optioneel)
  • bakpapier
Bereiding van het recept

Pao de queijo:
Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Leg de plakken gerookt ontbijtspek op het rooster en bak ze krokant. Haal het ontbijtspek van de BBQ en hak het fijn.
Leg eventueel een pizzasteen op de BBQ en verwarm deze voor. Verwijder de zaadjes uit de jalapeñopeper en hak de jalapeñopeper fijn.
Breng in een pan de volle melk, zonnebloemolie en boter met het zout aan de kook. Voeg het tapiocameel toe en roer goed door tot het deeg van de randen van de pan loslaat en een mooi deeg vormt. Is het deeg te vochtig en wil vormt het geen bol, voeg dan een beetje tapiocameel toe. Haal de pan van het vuur en laat het deeg 10 minuten afkoelen.
Voeg de eieren één voor één toe aan het deeg en kneed dit met de hand of deegmixer goed door. Voeg als laatste de geraspte cheddar, jalapeñopeper en bacon crumble toe aan het deeg en kneed een laatste maal goed door. Vorm van het deeg kleine bolletjes van circa 3 cm doorsnee of enkele grote bollen van 8 cm doorsnee. Leg wat bakpapier op je werkblad en verdeel de bolletjes met voldoende tussenruimte hierover. Leg de bolletjes met het bakpapier op je grillrooster of de voorverwarmde pizzasteen en bak met gesloten deksel circa 15 minuten voor de kleine bolletjes of 25 minuten voor de grote bollen tot ze mooi goudbruin zijn maar nog licht smeuïg vanbinnen.
Serveer met een lik boter of eet ze zo uit het vuistje.

Kalfspicanha:
Vlees in steaks snijden.
Olie mengen met knoflook, peper en zout
Grillen

Salsa verde:
Hak alle ingrediënten, behalve de olijfolie, fijn in een keukenmachine of hakmolen. Giet beetje bij beetje de olie erbij tot de saus dikker wordt.

Serveren:
Lepel de salsa verde over de picanha. Serveer de Pao de queijo ernaast.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel