Kalfsmuis met ratatouille

Kalfsmuis met ratatouille
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 15m
Koken 20m
24Kitchen - 13 January 2022 Waarom je oven of fornuis gebruiken als je ook een stoofpot kunt maken op de barbecue? Pitmaster X laat je zien hoe je dat heel makkelijk doet. En om er lekker knus bij te zitten deze winter maakt hij ook een hartverwarmende ratatouille.
24Kitchen - 13 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
ingrediënten
  • 1 kalfsmuis
Ratatouille
Extra's
  • 1 BBQ voor direct en indirect grillen
  • 1 Gietijzeren koekenpan
Bereiding van het recept

Snijd de kalfsmuis in kleinere medaillons.

Ratatouille

Snijd 2 tomaten, de courgette en de aubergine in dunne plakjes. Rasp de andere twee tomaten.

Doe de olijfolie in de gietijzeren koekenpan en giet de geraspte tomaten erin. Breng op smaak met fleur de sel, peper, peterselie en bieslook.

Leg de plakjes groente in waaiervorm over de geraspte tomaten en bestrooi met fleur de sel en versgemalen peper. 

Steek de barbecue aan met twee zones. Een zone met directe warmte en een andere met indirecte warmte. 

Leg de medaillons aan de indirecte kant en de ratatouille boven de directe kant.

Sluit de deksel en gaar de kalfsmuis medaillons tot een kerntemperatuur van 48°C. Schroei ze vervolgens dicht tot een kerntemperatuur van ongeveer 52°C. 

Gaar de ratatouille tot de groenten zacht beginnen te worden.

Kruid de medaillons met fleur de sel en laat ze een paar minuten rusten.

Snijd de medaillons tegen de draad in en serveer met de ratatouille.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel