Kalfsmuis met ratatouille


- 1 kalfsmuis
- 4 Privé: Tomaten
- 0.5 Privé: Courgette groen
- 0.5 Privé: Courgette geel
- 1 Privé: Aubergine, klasse 1
- 2 el olijfolie
- 0 een beetje fleur de sel
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde bieslook
- 1 BBQ voor direct en indirect grillen
- 1 Gietijzeren koekenpan
Snijd de kalfsmuis in kleinere medaillons.
Ratatouille
Snijd 2 tomaten, de courgette en de aubergine in dunne plakjes. Rasp de andere twee tomaten.
Doe de olijfolie in de gietijzeren koekenpan en giet de geraspte tomaten erin. Breng op smaak met fleur de sel, peper, peterselie en bieslook.
Leg de plakjes groente in waaiervorm over de geraspte tomaten en bestrooi met fleur de sel en versgemalen peper.
Steek de barbecue aan met twee zones. Een zone met directe warmte en een andere met indirecte warmte.
Leg de medaillons aan de indirecte kant en de ratatouille boven de directe kant.
Sluit de deksel en gaar de kalfsmuis medaillons tot een kerntemperatuur van 48°C. Schroei ze vervolgens dicht tot een kerntemperatuur van ongeveer 52°C.
Gaar de ratatouille tot de groenten zacht beginnen te worden.
Kruid de medaillons met fleur de sel en laat ze een paar minuten rusten.
Snijd de medaillons tegen de draad in en serveer met de ratatouille.
