Kalfslende met portjus

Kalfslende met portjus
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 60m
Koken 30m
24Kitchen - 03 January 2022 Niet het vlees maar de jus speelt de hoofdrol in dit heerlijke gerecht. Neem neme een sjalotje, knoflook, een scheutje port en wildfond. En dan het geheime ingrediënt in dit verrukkelijke goedje: Een lepeltje vijgenjam! Om je vingers bij af te likken zo lekker.
24Kitchen - 03 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kalfslende
Portjus
Gegrilde courgette
Extra's
  • 1 bbq met deksel
  • 1 slagerstouw
  • 1 aluminiumfolie
  • 1 skillet
  • Bbq met deksel voor direct grillen
  • Slagerstouw
  • Skillet
Bereiding van het recept

Kalfslende
Steek de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone. Hak de knoflook grof.

Maak de kalfslende schoon door het zilvervlies er vanaf te snijden. Smeer het vlees daarna in met olijfolie. Kruid beide kanten met peper en zout. Bind de kalfslende op met de tijm, rozemarijn en de knoflook. Laat de kalfslende circa 1 uur – 1 uur en 10 minuten rustig garen bij een temperatuur van 100 °C. Het vlees is goed als een kerntemperatuur tussen de 48-55 °C. Laat circa 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

Portjus
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een skillet en bak de sjalot en de knoflook circa 2 minuten. Blus af met de port en laat geheel inkoken tot 1/2 . Voeg de fond, steranijs en de laurierblaadjes toe en laat de jus inkoken tot ⅓. Meng de vijgenjam en de boter erdoorheen. 

Gegrilde courgette
Snijd de courgettes in plakken. Bestrooi met grof zeezout en laat circa 5 minuten staan. Op deze manier onttrek je het vocht uit de courgettes en grillen ze mooier en sneller. Spoel de plakken daarna af met water en dep goed droog met keukenpapier. Grill de courgettes om en om een paar minuten boven de directe zone van de barbeque. 

Serveren
Snijd de kalfslende in plakken en bestrooi met peper en zout. Serveer de courgette ernaast. Lepel de portjus eroverheen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel