Kalfslende met portjus

Kalfslende met portjus
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 60m
Koken 30m
24Kitchen - 03 January 2022 Niet het vlees maar de jus speelt de hoofdrol in dit heerlijke gerecht. Neem neme een sjalotje, knoflook, een scheutje port en wildfond. En dan het geheime ingrediënt in dit verrukkelijke goedje: Een lepeltje vijgenjam! Om je vingers bij af te likken zo lekker.
24Kitchen - 03 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kalfslende
Portjus
Gegrilde courgette
Extra's
  • 1 bbq met deksel
  • 1 slagerstouw
  • 1 aluminiumfolie
  • 1 skillet
  • Bbq met deksel voor direct grillen
  • Slagerstouw
  • Skillet
Bereiding van het recept

Kalfslende
Steek de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone. Hak de knoflook grof.

Maak de kalfslende schoon door het zilvervlies er vanaf te snijden. Smeer het vlees daarna in met olijfolie. Kruid beide kanten met peper en zout. Bind de kalfslende op met de tijm, rozemarijn en de knoflook. Laat de kalfslende circa 1 uur – 1 uur en 10 minuten rustig garen bij een temperatuur van 100 °C. Het vlees is goed als een kerntemperatuur tussen de 48-55 °C. Laat circa 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

Portjus
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een skillet en bak de sjalot en de knoflook circa 2 minuten. Blus af met de port en laat geheel inkoken tot 1/2 . Voeg de fond, steranijs en de laurierblaadjes toe en laat de jus inkoken tot ⅓. Meng de vijgenjam en de boter erdoorheen. 

Gegrilde courgette
Snijd de courgettes in plakken. Bestrooi met grof zeezout en laat circa 5 minuten staan. Op deze manier onttrek je het vocht uit de courgettes en grillen ze mooier en sneller. Spoel de plakken daarna af met water en dep goed droog met keukenpapier. Grill de courgettes om en om een paar minuten boven de directe zone van de barbeque. 

Serveren
Snijd de kalfslende in plakken en bestrooi met peper en zout. Serveer de courgette ernaast. Lepel de portjus eroverheen.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel