Kalfshamburgers met uiencompote

Kalfshamburgers met uiencompote
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 45m
Koken 20m
24Kitchen - 12 April 2022 Als je dacht dat je de lekkerste hamburger ever al gegeten hebt, heb je het mis! Ralph maakt een exemplaar die je absoluut geproefd moet hebben. Het geheim in dit recept? De uiencompote waarmee de burger is gevuld! En Peter gaat in deze aflevering van BBQSTREET los met courgette. Hij maakt er een heerlijke cannelloni van.
24Kitchen - 12 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kalfshamburgers
  • 600 gr kalfsgehakt
  • 1 stuk ei
  • 5 sneetjes (oud) witbrood zonder korst, fijngemalen in de foodprocessor
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 4 plakjes bacon
  • 4 plakjes provolone
  • 4 sneetjes brioche hamburgerbroodjes
Rode uiencompote
  • 4 stuks rode uien
  • 1 flinke klont roomboter
  • 2 takjes tijm
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 scheutje rode port
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el vijgenjam
Topping
  • 1 stuk vleestomaat
  • 1 stuk grote augurk
  • 4 el citroenmayonaise
  • 4 blaadjes botersla
  • 50 gr rucola
  • 4 el gebakken uitjes
  • hamburgerpers
Bereiding van het recept

Bereiding
Rode uiencompote
Snijd de uien in halve ringen. Smelt de boter in een skillet en bak de uien met de tijm op laag vuur. Voeg de azijn, port en de suiker toe en roer door. Laat circa 30 minuten op laag vuur staan tot de uien zacht zijn en de vloeistof stroperig is. Roer de vijgenjam er doorheen. Verwijder het takje tijm.

Kalfshamburgers
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200°C.
Meng in een kom het gehakt, ei, gemalen brood, knoflook- en het uienpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 4 porties. Vorm met behulp van de hamburgerpers 4 burgers. Gril de burgers om en om in circa 15 minuten gaar. Grill de bacon om en om krokant. Leg de laatste paar minuten de kaas op de burgers zodat deze kan smelten.


Opmaak burgers
Halveer de de broodjes en leg even kort op de gril. Snijd de tomaat en de augurk in plakjes. Besmeer de broodjes met een beetje citroenmayonaise. Beleg daarna met een blaadje botersla, beetje rucola, hamburger, plakje bacon, een plakje tomaat en augurk, een lepel uiencompote en gebakken uitjes.

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel