Kalfshaas kebab’s met flatbread


- 300 gr Privé: Kalfs haas
- 250 ml sherryazijn
- 1 el worcestershiresaus
- 0.5 Privé: Uien
- 1 teen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 425 gr bloem
- 0.5 el zout
- 250 ml water
- 1 scheut olijfolie
- 5 el mayonaise
- 1 el sherryazijn
- 2 tl paprikapoeder
- 0.5 tl fleur de sel
- 1 citroen
- 125 gr Privé: Roomboter rol ongezouten
- 200 gr bacon 1 dik stuk
- 1 Privé: Paprika rood, klasse 1
- 1 Privé: Paprika geel, klasse 1
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 zakje veldsla
- 1 tl ras el hanout
- 1 bbq
- 1 paar bamboe spiesen
- Bamboe spiesen
Kalfshaas kebab’s
Marinade:
Snijd de kalfshaas in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak een marinade van sherryazijn, worcestershire saus, knoflook en de ui. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kalfshaas door de marinade en laat circa 2 uur marineren in de koelkast.
Libanees flatbread:
Doe het zout in het hete water en zorg dat het zout helemaal is opgelost.
Voeg dan beetje bij beetje het water toe aan de bloem terwijl je dit tot een compacte deegbal kneed. Vet een ruime kom in met wat olijfolie en leg hierin de bol van deeg. Dek de kom circa 30 minuten af met een natte theedoek. Neem uit het deeg een handvol en rol het zo dun mogelijk uit. Verhit een pan op het vuur zonder olie of boter en bak hierin het brood om en om gaar.
Saus:
Meng de mayonaise, sherryazijn, paprikapoeder in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus in de koelkast.
Citroenboter
Maak lemon-peper boter, door citroenzest te maken en de boter op smaak te brengen met zout en peper.
Spiesen:
Leg grote bamboe spiesen in water weken. Snijd de paprika en het spek in blokjes. Rijg de kalfshaas, paprika, kastanjechampignons en het spek aan de spiesen.
Grill de spiesen op een laag vuur en kwast tijdens het grillen de kebabs in met de citroenboter tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Serveer met het Libanees flatbread, sla en saus.
