Kalfshaas kebab’s met flatbread

Kalfshaas kebab’s met flatbread
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 160m
Koken 20m
- 18 May 2021 Pitmaster X is vandaag het haasje. Want hij maakt kalfshaas van de barbecue! In deze aflevering van BBQSTREET slepen we de barbecue naar het Midden-Oosten voor fantastische kebabs van kalfshaas, met groentespiezen en zelfgemaakt Libanees flatbread. Allemaal van de barbecue. Allemaal even lekker.
- 18 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 2 personen.
Marinade
Libanees platbrood
  • 425 gr bloem
  • 0.5 el zout
  • 250 ml water
  • 1 scheut olijfolie
Saus
  • 5 el mayonaise
  • 1 el sherryazijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl fleur de sel
Citroenboter
Kebab's
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 paar bamboe spiesen
  • Bamboe spiesen
Bereiding van het recept

Kalfshaas kebab’s

Marinade:
Snijd de kalfshaas in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak een marinade van sherryazijn, worcestershire saus, knoflook en de ui. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kalfshaas door de marinade en laat circa 2 uur marineren in de koelkast.

Libanees flatbread:
Doe het zout in het hete water en zorg dat het zout helemaal is opgelost.
Voeg dan beetje bij beetje het water toe aan de bloem terwijl je dit tot een compacte deegbal kneed. Vet een ruime kom in met wat olijfolie en leg hierin de bol van deeg. Dek de kom circa 30 minuten af met een natte theedoek. Neem uit het deeg een handvol en rol het zo dun mogelijk uit. Verhit een pan op het vuur zonder olie of boter en bak hierin het brood om en om gaar.

Saus:
Meng de mayonaise, sherryazijn, paprikapoeder in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus in de koelkast.
Citroenboter
Maak lemon-peper boter, door citroenzest te maken en de boter op smaak te brengen met zout en peper.

Spiesen:
Leg grote bamboe spiesen in water weken. Snijd de paprika en het spek in blokjes. Rijg de kalfshaas, paprika, kastanjechampignons en het spek aan de spiesen.
Grill de spiesen op een laag vuur en kwast tijdens het grillen de kebabs in met de citroenboter tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Serveer met het Libanees flatbread, sla en saus.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel