Kalfsentrecote met gegrilde watermeloensalade


- 1 bol knoflook
- 150 g mayonaise
- 30 g nduja
- 1 limoen
- 400 g watermeloen
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 bosje waterkers
- 0.5 komkommer
- 4 bosuitjes
- 4 takjes koriander
- 2 el geroosterde pompoenpitten
- 1 citroen
- 1 tl bbq rub
- 4 Privé: Kalfs entrecote
- 1 el olijfolie
- 0.5 el grof zeezout
- 1 el grof gemalen zwarte peper
- Gietijzeren grillrooster
- kernthermometer
- blender of staafmixer
Nduja aioli
Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 180 °C. Pof een bol knoflook in zijn geheel op het rooster van de barbecue totdat de tenen zacht zijn geworden. Door het poffen verdwijnt de scherpte van knoflook en krijg je er een heerlijk zacht aroma voor terug. Snijd de bovenkant van de bol knoflook open en druk de knoflooktenen uit de schil.
Pureer dit samen met de mayonaise in een blender of met een staafmixer. Verwijder het velletje van de nduja en meng dit met een vork door het knoflook-mayonaise mengsel. Breng op smaak met de rasp en het sap van de limoen, zout en versgemalen peper.
Gegrilde watermeloensalade
Snijd de watermeloen in plakken en smeer in met een beetje olijfolie. Grill kort om en om. Haal van het rooster, laat afkoelen en snijd de watermeloen in blokjes. Snijd de knoflook fijn, de komkommer in blokjes en de bosui in ringetjes. Pluk de koriander.
Meng voor de salade in een kom de watermeloen, knoflook, komkommer, bosui, koriander en de waterkers. Breng op smaak met de rasp en het sap van de citroen, bbq rub, zout en versgemalen zwarte peper.
Kalfsentrecote
Wrijf het vlees rondom in met olijfolie en kruid met zout en versgemalen peper. Grill de entrecote om en om tot een kerntemperatuur van 54 °C. Serveer met de nduja aioli en watermeloensalade.
