Kalfsentrecote met gegrilde watermeloensalade

Kalfsentrecote met gegrilde watermeloensalade
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 10m
Koken 30m
24Kitchen - 06 June 2022 Aioli is al lekker. Maar hoe stijgt dit heerlijke smeerseltje naar het hoogste niveau? Jord maakt ‘m met gepofte knoflook en een beetje nduja. En lekker dat dat is! Samen met een watermeloen salade en de perfect gegrilde kalfsentrecote is dit een echte zomertopper. En Jadis laat zien hoe je heel snel en simpel de lekkerste mosselen van de barbecue maakt. Kijken dus naar deze aflevering van BBQSTREET.
24Kitchen - 06 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Nduja aioli
  • 1 bol knoflook
  • 150 g mayonaise
  • 30 g nduja
  • 1 limoen
Gegrilde watermeloensalade
  • 400 g watermeloen
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje waterkers
  • 0.5 komkommer
  • 4 bosuitjes
  • 4 takjes koriander
  • 2 el geroosterde pompoenpitten
  • 1 citroen
  • 1 tl bbq rub
Kalfsentrecote
  • Gietijzeren grillrooster
  • kernthermometer
  • blender of staafmixer
Bereiding van het recept

Nduja aioli
Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 180 °C. Pof een bol knoflook in zijn geheel op het rooster van de barbecue totdat de tenen zacht zijn geworden. Door het poffen verdwijnt de scherpte van knoflook en krijg je er een heerlijk zacht aroma voor terug. Snijd de bovenkant van de bol knoflook open en druk de knoflooktenen uit de schil. 

Pureer dit samen met de mayonaise in een blender of met een staafmixer. Verwijder het velletje van de nduja en meng dit met een vork door het knoflook-mayonaise mengsel. Breng op smaak met de rasp en het sap van de limoen, zout en versgemalen peper.

Gegrilde watermeloensalade
Snijd de watermeloen in plakken en smeer in met een beetje olijfolie. Grill kort om en om. Haal van het rooster, laat afkoelen en snijd de watermeloen in blokjes. Snijd de knoflook fijn, de komkommer in blokjes en de bosui in ringetjes. Pluk de koriander. 

Meng voor de salade in een kom de watermeloen, knoflook, komkommer, bosui, koriander en de waterkers. Breng op smaak met de rasp en het sap van de citroen, bbq rub, zout en versgemalen zwarte peper.

Kalfsentrecote
Wrijf het vlees rondom in met olijfolie en kruid met zout en versgemalen peper. Grill de entrecote om en om tot een kerntemperatuur van 54 °C. Serveer met de nduja aioli en watermeloensalade. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel