Kalfscarpaccio flambadou style

Kalfscarpaccio flambadou style
Recept van Jord Althuizen
Expert
Bereiding 60m
Koken 240m
- 18 June 2021 In deze aflevering van BBQSTREET zet Jord je letterlijk in vuur en vlam. Hij gebruikt de flambadou om zijn heerlijke kalfscarpaccio een extra vuursmaak te geven. En deze carpaccio geeft hij een Aziatische toets met gegrilde oesterzwammen, ponzy, yuzu en soja. Een voorgerecht zoals je nog nooit geproefd hebt.
- 18 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Marinade Kalfshaas
Ingemaakte rode peper
Aziatische dressing
  • 2 el Ponzu
  • 1.5 tl yuzusap
  • 0.5 el soja
  • 2 el honing
  • 50 ml sojaolie
Gegrilde oesterzwammen
  • 150 gr oesterzwammen
  • 2 el zonnebloemolie
Salade
  • 1 rode ui
  • 2 lente uien
  • 70 gr gemengde sla
Afwerking
  • 4 el geroosterde sesamzaad
  • 3 el japanse geroosterde-sesamdressing
  • 200 gr rundervet
Extra's
  • 1 bbq met deksel voor direct grillen
  • 1 gietijzeren rooster
  • 1 scherp vleesmes
  • 1
  • BBQ met deksel voor indirect grillen
  • Gietijzeren rooster
  • Scherp vleesmes
  • Flambadou
Bereiding van het recept

Marineren kalfsfilet
Snijd de rode peper en de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn.
Meng de rode peper, knoflook en de gember. Wrijf de kalfsfilet er rondom mee in. Bestrooi deze royaal met zout en versgemalen zwarte peper, dek hem af met plasticfolie en laat minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast marineren.

Bereid een BBQ met deksel en gietijzeren rooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van circa 220 °C is bereikt.

Ingemaakte rode peper

Meng het water, azijn, suiker, zout en laurier en breng rustig aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Voeg de rode peper toe aan het mengsel. Laat minimaal een paar uur marineren.

Aziatische dressing
Meng voor de dressing alle ingrediënten en zet opzij.

Gegrilde oesterzwammen
Besprenkel de oesterzwammen met sojaolie en bestrooi ze licht met zout en versgemalen zwarte peper. Gril de oesterzwammen kort op de hete grill tot ze mooi gekleurd en gaar zijn. Haal ze van de grill en laat ze afkoelen.

Kalfsfilet grillen
Gril de kalfsfilet kort op het hete rooster tot deze rondom bruin is. Probeer daarbij de marinade zoveel mogelijk te laten zitten en houd het vlees vanbinnen zo rood mogelijk.

Plaats alvast de flambadou tussen de hete kolen van de BBQ om op te warmen. Snijd het vlees met een scherp vleesmes dwars op de draad in zo dun mogelijke plakken. Verdeel deze over een schaal en bestrooi ze licht met zout en versgemalen zwarte peper.

Opmaak
Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Meng de oesterzwammen met de sla, rode ui, lente-ui en ingemaakte rode peper. Schep de dressing erdoor. Plaats het rundervet in de gloeiend hete flambadou en bedruip het dun gesneden vlees met het druipende en brandende vet. Verdeel de sla over de plakken vlees en garneer met de geroosterde-sesamdressing.

* verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt en goed gesorteerde supermarkten

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel