Kalfs T-bone met gegrilde witte asperges met salieboter

Kalfs T-bone met gegrilde witte asperges met salieboter
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 14m
Koken 30m
24Kitchen - 31 May 2022 Asperges zijn zo al lekker maar leg ze eens op de barbecue, dan weet je niet wat je proeft! Harm Jan grilt er een kalfs t-bone bij en maakt het extra smakelijk met een vleugje salieboter. En Jord maakt een spies van zwaardvis, gegrilde maissalade en een salsa verde. Een heerlijke Mexicaanse fiesta van de barbecue.
24Kitchen - 31 May 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 2 personen.
Ingredienten
  • 200 g krielaardappeltjes (met schil)
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 olijfolie
  • 2 kalfs T-bone steak
  • 400 g witte asperges
  • 150 g roomboter
  • 3 takjes salie
  • 100 g Parmaham
  • appel rookhoutsnippers
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 220 °C. Week de houtsnippers in water. 

Krieltjes

Halveer de krieltjes en kook in circa 10 minuten beetgaar. Ris en hak de tijm en rozemarijn fijn. Verhit een scheutje olie in een skillet en bak de krieltjes met de tijm en rozemarijn in circa 5 minuten rondom goudbruin en krokant. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.

 

Gegrilde asperges
Voeg de houtsnippers toe.
Verwijder de uiteindes van de asperges. Smeer in met olie en grill rondom totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Verplaats daarna naar de indirecte zone en laat de asperges verder garen. 

T-Bone steak
Haal de T-bone steak minstens een uur voor het grillen uit de koelkast. Smeer in met een beetje olie. Leg het vlees op de barbecue en grill om en om circa 2 minuten. Draai het vlees na iedere minuut een kwartslag, dit geeft een mooi gril patroon.

Verplaats het vlees naar een minder hete zone. Laat het vlees doorgaren tot een kerntemperatuur van 48°C. Laat het vlees daarna rusten. Kruid met zout en peper.

Salieboter

Laat de boter smelten in een skillet. Voeg eventueel nog wat extra houtsnippers toe om de boter ook een subtiele rooksmaak mee te geven. Snijd de salie fijn. Haal de pan van de barbecue en meng de salie door de boter. 

Serveren
Wikkel de gegrilde asperges in de Parmaham. Verdeel de asperges, T-Bone steaks en de krieltjes over borden. Lepel de salieboter er overheen. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel