Kabeljauwhaasjes gegaard in gerookte boerenboter

Kabeljauwhaasjes gegaard in gerookte boerenboter
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 50m
Koken 30m
24Kitchen - 18 January 2022 De lekkerste pizza’s worden niet bezorgd of komen uit de oven. Die maak je zelf op de barbeque. Peter laat zien hoe je in een handomdraai een overheerlijke, winterse pizza maakt met eekhoorntjesbrood en pancetta. Heb je daarna nog trek? Dan volgt er nog een kabeljauwhaasje gegaard in gerookte boter.
24Kitchen - 18 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gerookte boter
Kabeljouwhaasjes
Gegrilde champignons met groentekruiden
  • 250 gr champignons
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl grdroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde marjolein
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
Vinaigrette
  • 2 plakjes gerookt spek
  • 1 Privé: Tomaten
  • 2 el vers basilicum gesnipperd
  • 100 ml bramenazijn
  • 100 gr kappertjes
Extra's
  • 1 BBQ met deksel
  • 1 ovenschaal
  • 1 pakje houtsnipper
  • BBQ met deksel
  • Houtsnippers
Bereiding van het recept

Gerookte boter
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 220 ºC.

Doe de boter in een ovenschaal en zet deze op een rooster in de barbecue. Strooi een handvol houtsnippers in de barbecue en sluit de deksel. Laat de boter circa 20 minuten roken. Voeg tussentijds nog wat houtsnippers toe als de rook is verdwenen.

Kabeljauwhaasjes
Neem 200 g gerookte boter uit de schaal voor de vinaigrette. Leg de kabeljauwhaasjes in de rest van de boter en laat deze 15 minuten garen op 220 graden.

Gegrilde champignons met groentekruiden
Meng voor de groentekruiden alle specerijen. Je hebt 1 eetlepel nodig voor in dit recept. De rest van de kruiden kun je in een afgesloten potje bewaren. Snijd de champignons in kwarten. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een eetlepel van de zelfgemaakte groentekruiden. Leg de champignons op een bakplaatje en gril ze circa 5 minuten. 

Vinaigrette
Snijd het spek en de tomaat in stukjes en de basilicum in reepjes. Meng voor de vinaigrette de rest van de gerookte boter, azijn, spek, tomaat, kappertjes, gegrilde champignons en de basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

Lepel de vinaigrette over de kabeljauwhaasjes. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel