Kabeljauwhaasjes gegaard in gerookte boerenboter


- 500 gr Privé: Roomboter rol gezouten
- 1 pakje whiskey snippers
- 250 gr champignons
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl grdroogde bieslook
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde marjolein
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 plakjes gerookt spek
- 1 Privé: Tomaten
- 2 el vers basilicum gesnipperd
- 100 ml bramenazijn
- 100 gr kappertjes
- 1 BBQ met deksel
- 1 ovenschaal
- 1 pakje houtsnipper
- BBQ met deksel
- Houtsnippers
Gerookte boter
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 220 ºC.
Doe de boter in een ovenschaal en zet deze op een rooster in de barbecue. Strooi een handvol houtsnippers in de barbecue en sluit de deksel. Laat de boter circa 20 minuten roken. Voeg tussentijds nog wat houtsnippers toe als de rook is verdwenen.
Kabeljauwhaasjes
Neem 200 g gerookte boter uit de schaal voor de vinaigrette. Leg de kabeljauwhaasjes in de rest van de boter en laat deze 15 minuten garen op 220 graden.
Gegrilde champignons met groentekruiden
Meng voor de groentekruiden alle specerijen. Je hebt 1 eetlepel nodig voor in dit recept. De rest van de kruiden kun je in een afgesloten potje bewaren. Snijd de champignons in kwarten. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een eetlepel van de zelfgemaakte groentekruiden. Leg de champignons op een bakplaatje en gril ze circa 5 minuten.
Vinaigrette
Snijd het spek en de tomaat in stukjes en de basilicum in reepjes. Meng voor de vinaigrette de rest van de gerookte boter, azijn, spek, tomaat, kappertjes, gegrilde champignons en de basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
Lepel de vinaigrette over de kabeljauwhaasjes.
