Kabeljauw taco’s

Kabeljauw taco’s
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 60m
Koken 40m
24Kitchen - 11 May 2021 Een heerlijk fris gerecht staat op het menu in deze aflevering van BBQSTREET. Jord maakt namelijk kabeljauw taco’s. De kabeljauw wordt langzaam gegrild met cajunkruiden. Hij maakt daarbij een frisse carrot-coleslaw en een pittige sriracha-limoencrème. Koriander, radijs en avocado maken deze heerlijke taco’s helemaal af.
24Kitchen - 11 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kabeljauw
  • 500 gr Kabeljauwfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el cajunkruiden
Carrot-coleslaw
Sriracha-limoencreme
  • 150 gr zure room
  • 2 el sriracha
  • 1 limoenen
  • 1 snufje zout en versgemalen peper
Taco's
  • 8 zachte taco's
  • 1 avocado
  • 8 Privé: Radijs
  • 0.25 bosje koriander
  • 6 el hüttenkäse
Extra's
  • 1 bbq met deksel voor indirect grillen
  • 1 gietijzeren grillrooster
  • 1 handje rookhoutsnippers
  • 1 rookhoutplankje
  • bbq met deksel
  • gietijzeren grillrooster
  • rooksnippers ( beuken, eiken of hickory)
  • rookhoutplankje
Bereiding van het recept

Kabeljauw taco’s

Carrot-coleslaw
Schil en snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd de kool en de sjalot ook in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn.
Meng voor de coleslaw de wortel, kool, sjalot, rode peper, sap van de limoen en de olie. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Sriracha-limoencrème
Roer in een kom de zure room los en voeg hieraan de sriracha, de geraspte schil van de limoenen en het sap van 1 limoen toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Wrijf de kabeljauwfilet in met zonnebloemolie en bestrooi rondom met cajunkruiden. Voeg de rookhout snippers toe aan de gloeiende kolen en leg de kabeljauw op de BBQ. Gebruik eventueel een rookhout planken, dit geeft extra smaak aan de vis en voorkomt dat hij op je rooster uit elkaar valt als hij gaar wordt. Rook de kabeljauwfilet circa 30 minuten tot de segmenten niet meer glazig zijn en mooi loskomen als je op de filet drukt.
Serveren

Snijd de avocado in reepjes en de radijs in plakjes. Hak de koriander grof. Verwarm de zachte taco’s kort op de BBQ en beleg met de carrot-coleslaw, avocado, radijsjes, korianderblaadjes, gegaarde vis, sriracha-lime crema en hüttenkäse.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel