Kabeljauw op een plank met gerookte rode kool

Kabeljauw op een plank met gerookte rode kool
Recept van Ralph de Kok
Expert
Bereiding 20m
Koken 70m
24Kitchen - 07 December 2021 Het ijsvissen heeft Ralph dit jaar overgeslagen. Maar toch gaat hij in deze aflevering van BBQSTREET Winter een winters visje maken. Op een plank. En daarbij gerookte en gevulde rodekool! Smullen!
24Kitchen - 07 December 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 2 stuks kabeljauwloin van 500 gr met huid
  • 100 ml appelsap
  • 500 gr voorgekookte, geschilde kriel aardappels
  • 1 stuk citroen
  • 20 gr verse dille
  • 1 tl zout (naar smaak)
  • 1 tl peper (naar smaak)
  • 1 stuk rode kool (klein)
  • 1 stuk appel Pink Lady
  • 100 ml appelsap
  • 6 eetl BBQ saus zoet
  • 1 stuk mierikswortel vers
  • 500 gr roomboter ongezouten
  • 1 tl fleur de sel
  • Houtskool BBQ
  • Cederhouten plank groot 2x
  • Spijkers
  • Hamer
  • Aanmaak krullen
  • Aluminiumfolie
  • Mandoline
  • Kookpan
  • Skillet
Bereiding van het recept

Kabeljauw:
Leg het rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water.
Spoel de kabeljauw goed schoon met koud water en dep droog met keukenpapier.
Leg de kabeljauw op de reliefkant van het plankje en giet voorzichtig het relief vol met appelsap.
Snijd de citroen in plakjes.
Bestrooi de vis met versgemalen peper en leg de citroenschijfjes erbovenop.
Leg het plankje op het rooster en sluit het deksel, houd een koepeltemperatuur van ongeveer 180°C aan.
Controleer halverwege de bereiding. Bij een kerntemperatuur van 57°C is de vis klaar.

Gevulde rodekool:
Plaats de rode kool in z’n geheel 20 minuten op de BBQ om de kern wat zachter te maken.
Maak van aluminiumfolie een ring maken waar de rode kool stevig in kan balanceren
Snijd voorzichtig de harde kern uit de rode kool.
Snijd de appel in kleine blokjes, besprenkel met citroensap en doe ze in de holling van de rode kool.
Giet de appelsap voorzichtig in de holte. Zorg ervoor dat het niet overstroomt. Leg daar een klont boter op.
Plaats wat rooksnippers op de BBQ en zet de rode kool indirect op het rooster.
Haal na 30 minuten de rode kool van de bbq en drapeer de BBQ-saus over de rode kool.
Pak nu de rode kool in folie en plaats hem terug op de BBQ.
Laat nog ongeveer 1 uur garen.

Mierikswortelboter:
Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.
Rasp de verse mierikswortel door de gesmolten boter en breng op smaak met fleur de sel.

Krieltjes:
Verhit een pan op de BBQ en verhit er een eetlepel mierikswortelboter in.
Voeg de krieltjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Bak de krieltjes om en om goudbruin.

Serveer de vis op de plank en garneer met de mierikswortelolie. Snijd de rode kool in achten en serveer met de krieltjes. Garneer het gerecht met verse dille.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel