Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Recept van Jadis Schreuder
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten
Abonneer je op ons Youtube kanaal

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Jerk chicken
- 4 takjes tijm
- 1 groene jalapeño peper
- 0.5 habanero peper
- 1 teen knoflook
- 2 tl bruine basterdsuiker
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl komijnpeper
- 1 el pimentkorrels
- 1 el kaneelpoeder
- 1 el koriander
- 1 biologische citroen
- 2 el lichte sojasaus
- 1 kg kippenpoten
Gepofte pompoen
- 1 bolpompoen
Mangochutney
- 1 hele mango
- 0.5 groene peper
- 1 biologische citroen
- 1 el komijnpoeder
- 0.5 bosje koriander
- 1 snufje zoutvlokken
Kokosrijst
- 125 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 200 g pandanrijst
- 200 g zwarte bonen (blikje)
- 1 groene peper
- Ovenschaal
- Afsluitbare BBQ
- Gietijzeren rooster
- Kernthermometer
- Gietijzeren pan met deksel
- Fijne rasp
Bereiding van het recept
Jerk chicken
Ris de tijm. Snijd de jalapeño- en de habanero peper en de knoflook fijn. Meng in een kom voor de marinade de bruine basterdsuiker, cayennepeper, komijnpoeder, pimentkorrels, kaneelpoeder, korianderzaad, tijm, jalapeño- en habanero peper, rasp en sap van de limoen, sojasaus en de knoflook. Leg de kippenpoten in een ovenschaal en giet de marinade erover. Zorg ervoor dat je ook de marinade goed onder de kippenhuid verdeeld. Dek de gemarineerde kip af en laat minimaal 2 uur marineren (het lekkerste is een hele nacht).
Mangochutney
Snijd de hele mango, met schil, in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten en snijd de groene peper in dunne ringetjes. Rasp de schil van de citroen. Voeg de mango, peper, citroenrasp, komijnpoeder en het sap van een halve citroen toe aan een gietijzeren sauspan. Zet deze op het indirecte gedeelte van de barbecue. Laat het geheel zachtjes koken tot een chutney. Roer af en toe even om. Breng op smaak met een snuf zoutvlokken.
Gepofte pompoen
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200°C. Leg de pompoenen op de indirecte zone van de barbecue en pof in circa 45-60 minuten gaar.
Jerk chicken grillen
Leg de kip op de indirecte zone van de barbecue zodat deze alvast langzaam kan garen tot een kerntemperatuur van circa 60-65°C. Grill de kip daarna rondom op de directe zone tot een kerntemperatuur van circa 70°C is bereikt en de kip rondom een lekker, goudbruin korstje heeft.
Kokosrijst met bonen
Breng een pan met de kokosmelk, water, rijst, en een beetje zout aan de kook.
Leg het deksel op de pan als de rijst kookt en laat circa 10 minuten zachtjes koken.
Laat de rijst circa 10 minuten staan en roer los met een vork.
Meng de bonen door de rijst.
Opmaak
Snijd de gepofte pompoen in parten en verwijder de pitten.
Serveer de Jerk chicken op een grote schaal met de gepofte pompoen en de mangochutney. Verdeel er wat koriander en limoen partjes over .
Accessoires
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten
Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen
Geef, net als Jadis, je kip een Caribische twist met deze heerlijke Jerk chicken van de barbecue. De mangochutney en de gepofte pompoen zorgen niet alleen voor extra kleur maar ook voor een ware smaakexplosie. Ze maakt er een lekker en zonnig feestje van in deze aflevering van BBQSTREET.
Wil jij ook het hele jaar door BBQ-en? Bestel dan het BBQStreet All Year Long boek.