Recept van Peter de Clercq

Italiaanse tosti

Beginner
Voorbereiding 20m
Cooking 20m
Italiaanse tosti
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Pesto
  • 75 g Basilicum
  • 2 teentjes Knoflook
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 50 g Pecorino
  • 30 g Pijnboompitten
  • 1 tl Versgemalen zwarte peper
  • 1 tl Zeezout
  • 150 ml Olijfolie
  • Italiaanse tosti
  • 8 sneetjes Casinobrood bruin
  • 1 stuks Courgette
  • 4 plakjes Prosciutto
  • 8 plakjes Scamorza (gerookte kaas)
  • 1 zakje Gemengde sla
  • 1 pot Gemarineerde paprika
  • 1 el Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Bereiding van het recept
Pesto maken
Rooster de pijnboompitten en laat iets afkoelen. Pluk de basilium. Hak de knoflook.
Rasp de pecorino en de Parmezaanse kaas. Maal de basilicum en de knoflook kort in de foodprocessor. Voeg de olie en de pijnboompitjes toe en maal kort. Voeg de kaas toe en pureer tot een grove pesto.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Italiaanse tosti
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Wrijf ze in met olijfolie, kruid met peper en zout en bak kort op een hete grill.
Wrijf 4 sneetjes brood in met pesto. Beleg met prosciutto, courgette en een plakje kaas. Dek af met de rest van het brood. Grill de tosti’s om en om circa 2 minuten.
Serveer met een salade en gemarineerde paprika’s.
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel