Italiaanse tosti


- 75 gr basilicum
- 2 tenen Privé: Knoflookbolletje
- 100 gr pecorino
- 30 gr pijnboompitten
- 150 ml olijfolie
- 1 Privé: Courgette groen
- 1 scheut olijfolie
- 8 sneetjes bruin casinobrood
- 4 plakjes prosciutto
- 8 plakjes rookkaas
- 1 zakje gemengde sla
- 3 geroosterde paprika's
- 1 bbq
- 1 foodprocessor of staafmixer
- 1 hakmolentje
Bereiding
Stook de barbeque op tot 180 -200 °C.
Pesto
Maal de basilicum en de knoflook kort in de foodprocessor. Voeg de olie en ⅔ van pijnboompitten toe en maal kort. Voeg de kaas toe en pureer tot een grove pesto.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Italiaanse tosti
Wrijf de plakken courgette in met olijfolie, kruid met peper en zout en bak kort op een hete grill.
Wrijf de boterhammen in met de zelfgemaakte pesto. Beleg met prosciutto, courgette en de rookkaas. Dek af met de rest van het brood. Bestrijk de tosti’s met een beetje olijfolie. Grill de tosti’s om en om circa 2 minuten.
Maak een salade van de gemengde sla, gemarineerde paprika’s en de pijnboompitten. Besprenkel met een beetje olijfolie. Rasp er een beetje pecorino overheen.
