Italiaanse tosti

Italiaanse tosti
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 20m
Koken 20m
24Kitchen - 28 April 2021 Een burger is een burger, toch? Nou nee! Niet als je het aan Peter overlaat. Hij gaat in dit recept voor absolute perfectie. En hij maakt een heerlijke Italiaanse tosti met rookkaas. Broodnodig barbecue genot dus, in deze aflevering van BBQSTREET.
24Kitchen - 28 April 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Pesto
Italiaanse tosti
  • 1 Privé: Courgette groen
  • 1 scheut olijfolie
  • 8 sneetjes bruin casinobrood
  • 4 plakjes prosciutto
  • 8 plakjes rookkaas
  • 1 zakje gemengde sla
  • 3 geroosterde paprika's
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 foodprocessor of staafmixer
  • 1 hakmolentje
Bereiding van het recept

Bereiding

Stook de barbeque op tot 180 -200 °C.

Pesto

Maal de basilicum en de knoflook kort in de foodprocessor. Voeg de olie en ⅔ van pijnboompitten toe en maal kort. Voeg de kaas toe en pureer tot een grove pesto.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Italiaanse tosti

Wrijf de plakken courgette in met olijfolie, kruid met peper en zout en bak kort op een hete grill.

Wrijf de boterhammen in met de zelfgemaakte pesto. Beleg met prosciutto, courgette en de rookkaas. Dek af met de rest van het brood. Bestrijk de tosti’s met een beetje olijfolie. Grill de tosti’s om en om circa 2 minuten.
Maak een salade van de gemengde sla, gemarineerde paprika’s en de pijnboompitten. Besprenkel met een beetje olijfolie. Rasp er een beetje pecorino overheen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel