Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten
Recept van Albert Verdeyen
Beginner
Bereiding 20m
Koken 45m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Parmezaan frieten
  • 4 grote aardappels
  • 1 olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 100 g Parmezaanse kaas
Topping
  • 200 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 0.25 bosje tijm (gerist en gehakt)
  • 0.25 bosje rozemarijn (gerist en gehakt)
  • 1 citroen
  • 2 el barbecuesaus
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
Salade de blé
  • 200 g bulgur
  • 2 el mayonaise
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 bolletje nootmuskaat
  • 1 stronkje witlof
  • 1 rode appel
  • 85 g veldsla
Hamburger
  • 400 g kalfsgehakt
  • 400 g varkensgehakt
  • 1 ui
  • 2 el mascarpone
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 olijfolie
  • 8 plakjes pancetta
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 blaadjes botersla
  • vuurkruiden, grillmandje
Bereiding van het recept

Bereid de barbeque voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 200 graden.

Parmezaan frieten

Snijd de aardappelen met schil in dikke frieten. Wrijf in met olijfolie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Leg de frieten in een grillmandje en grill ze op de barbecue totdat ze rondom goudbruin en knapperig zijn. Rasp de Parmezaanse kaas erover en verplaats de frietjes naar de indirecte zone op de barbecue. Laat ze hier staan totdat de hamburgers klaar zijn en de kaas is gesmolten.

Topping

Meng voor de marinade de olijfolie met de geperste knoflook, de fijngehakte kruiden, citroensap en de barbecuesaus. Snijd de courgette in plakken en de ui in ringen en meng door de marinade. Strooi een handvol vuurkruiden in het vuur. Grill de groente kort om en om op de barbeque. Leg de gegrilde groente op een bordje en houd apart.  

Salade de blé
Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng voor de dressing de mayonaise, olijfolie, sap en rasp van de citroen, zout, peper en de nootmuskaat. Snijd de witlof en de appel met schil in stukjes. Meng de bulgur, witlof, appel en de veldsla door de dressing. 

Italiaanse Hamburger

Snipper de ui. Meng in een kom het gehakt, ui, mascarpone en de Italiaanse kruiden. Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke delen. Rol er bollen van en vorm deze tot mooie hamburgers. Bestrijk de hamburgers met een beetje olijfolie. Grill de hamburgers boven een matig hete grill circa 5 min om en om. Gril de pancetta om en om krokant. Halveer de hamburgerbroodjes en gril kort om en om. Leg een blaadje sla op de broodjes, dan de gegrilde courgette, de hamburger, de pancetta en de uienringen. 

Serveren
Serveer de frietjes en de salade bij de hamburger. 

Recepten voor 's avonds laat
Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

Venkel en kalfsvlees een heerlijke combinatie. Jord Althuizen maakt in deze aflevering van BBQSTREET op 24Kitchen een heerlijk bbq gerecht van kalfs picanha en een heerlijke venkelsalade

Summer style kalfs picanha

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel