Indiase butter chicken met naan


- 2 el zonnebloemolie
- 1 grote Privé: Uien
- 1 el knoflookpasta
- 1 el gemberpasta
- 1 el garam masala
- 1 el paprikapoeder
- 5 el ghee
- 400 gr tomatenblokjes
- 50 gr cashewnoten
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el kookroom
- 1 tl droge gist
- 1 tl suiker
- 0.25 tl zout
- 200 gr bloem
- 60 ml lauwwarm water
- 1 hele Privé: Maïskip
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el garam masala
- 2 tl zout
- 1 Privé: Winterpeen
- 2 limoenen
- 1 bbq
- 1 gietijzeren pan
- 1 pizzasteen
Curry:
Plaats een gietijzeren pan boven direct vuur. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de knoflook- en gemberpasta, garam masala en de paprikapoeder toe en bak nog circa 3 minuten. Het mag best een beetje donker worden, zonder dat het verbrandt.
Meng de ghee door de gebruinde specerijen en meng goed. Voeg de tomatenblokjes en cashewnoten toe en laat circa 60 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de azijn en kookroom toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Naan:
Meng het gist met de suiker en het water tot het gist is opgelost. Meng het zout met de bloem. Giet het gistmengsel bij de bloem en meng het geheel tot een soepel deeg. Als het deeg goed gemengd is, plaats het dan in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op kamertemperatuur circa 60 minuten rijzen.
Leg de pizzasteen op de bbq. Zorg er wel voor dat de bbq niet te heet is. De pizzasteen moet langzaam opwarmen anders kan deze barsten. Maak kleine bolletjes de grootte van een pingpongbal en maak de bolletjes plat met je hand of met een deegroller. Grill de naan om en om op de pizzasteen.
Gegrilde kip:
Knip de ruggengraat uit de kip en druk de kip plat met je handen. Smeer de kip in met de zonnebloemolie en de garam masala. Bestrooi met het zout. Rooster de kip boven directe hitte op een zeer lage temperatuur. Leg de wortel en de limoenen direct tussen de hete kolen. Pof de wortel en de limoenen tot deze zwartgeblakerd zijn. Schil de wortel en snijd vervolgens in linten met een dunschiller. Bestrooi met een beetje garam masala en zout. Als de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van 75 °C is deze gaar. Verpak de kip in aluminiumfolie en laat nog even rusten. Garneer de kip met de curry, winterwortel-slierten en naan. Pers het sap van de gepofte limoenen uit boven je bord.
