Recept van Peter de Clercq

In beukenschors gegrilde varkenshaas

Expert
Voorbereiding 30m
Bereiding 180m
In beukenschors gegrilde varkenshaas
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Pesto:
  • 30 gr Parijse champignons
  • 3 eetl gember, fijngehakt
  • 1 stuk sjalotje, gehakt
  • 20 gr hazelnoten, geroosterd
  • 20 gr pompoenpitten, geroosterd
  • 50 gr bladpeterselie
  • 50 gr koriander
  • 50 gr basilicum
  • 250 ml olijfolie
  • 1 stuk sap van citroen
  • peper en zeezout
  • Gegrilde varkenshaas:
  • 2 stuks grote varkenshaasjes (het liefst ambachtelijk gekweekt)
  • 2 stuks beukenschors
  • een handvol lang gras uit de tuin
  • staafmixer
  • hakmolentje
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160°C is bereikt.

Week de boomschors een aantal uur in koud water.

Pesto

Pureer met de blender/staafmixer de gember, sjalot, hazelnoten, pijnboompitten, bundelzwammen, verse kruiden, korianderzaad en het sap van de citroen. Voeg de olijfolie toe en pureer tot een mooie pesto. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Varkenshaas

Snijd de varkenshaas open in de lengte, maar niet helemaal middendoor, tot je een platte lap vlees hebt. Wrijf de pesto op het vlees en rol op tot een rollade.Leg een handvol gras op de boomschors en leg de varkenshaas erop. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen zwarte peper. Leg er weer een laagje gras op en dek het geheel af met het andere stuk schors. Bind hier een touw rond en gaar gedurende 1 uur in een gesloten barbecue.

Are you missing any ingredients?
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel