Iberico presa met gegrilde appel en gestoofde sjalotten

Iberico presa met gegrilde appel en gestoofde sjalotten
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 120m
Koken 30m
24Kitchen - 31 March 2022 Groene kruiden zijn heerlijke smaakmakers in elk gerecht. Maar wist je dat je ze ook kunt gebruiken om een vis in te grillen? Peter laat je zien hoe! En Ralph gaat op een culinaire tournee door Europa met Iberico presa uit Spanje, afgelakt met een saus van Belgisch Bier en Hollandse appelstroop. Samen met de in Franse rode wijn gestoofde sjalotten is dit absoluut het smaaktripje waard.
24Kitchen - 31 March 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Iberico
  • 1 stuk iberico presa
  • 1 el olijfolie
Gegrilde appels
  • 2 stuks appels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 0.25 tl cayennepeper
  • 1 el olijfolie
  • 0.5 stuks citroen
Gestoofde sjalotten
  • 4 stuks banaansjalotten
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el appelazijn
  • 3 el rietsuiker
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 2 stuks kruidnagel
  • 1 stuk steranijs
Laksaus
  • 250 ml donker belgisch biertje
  • 2 el appelstroop
  • 1 el sojasaus
  • 2 el rietsuiker
  • 0.5 stuk rode peper
  • 2 el appelazijn
  • Appel rookhout chunks
  • Kernthermometer
Bereiding van het recept

Iberico presa
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200-220 °C. Snijd het vlees over de lengte door. Voeg de appel rookhout snippers toe aan de kolen. Gril het vlees op directe hitte in circa 14-16 minuten naar een kerntemperatuur van 60 °C. Doe dit met een gesloten deksel. Laat het vlees circa 10 minuten rusten en snijd daarna in plakken. Kwast het vlees in met de laksaus.

Gestoofde sjalotten
Leg de sjalotten tussen de kolen en pof ze tot ze zwart geblakerd zijn. Verwijder de buitenste schil. Halveer de sjalotten. Leg de sjalotten in een pan en voeg de wijn, azijn, suiker, kruidnagels en de steranijs toe. Breek het kaneelstokje en voeg toe. Breng het geheel aan de kook en stoof de sjalotten circa 10-15 minuten. 

Laksaus
Snijd de rode peper fijn. Verwarm in een pan het bier, appelstroop, rietsuiker en de rode peper. Laat het geheel inkoken tot een stroperige massa. Voeg dan de sojasaus toe.  

Gegrilde appels
Snijd de appels in partjes en besprenkel met olijfolie. Gril de partjes kort om en om totdat een mooi grillstreepje ontstaat. Sprenkel er wat citroensap over en kruid met een beetje kaneelpoeder en cayennepeper. 

Serveer het vlees met de gegrilde appel en de gestoofde sjalotten.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel