Hollandse stoofpot met chuck steak en smashed potatoes

Hollandse stoofpot met chuck steak en smashed potatoes
Recept van Pitmaster X
Beginner
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Barbecuekruiden
  • 1 el zout
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • 0.5 el paprikapoeder
  • 0.5 el uienpoeder
  • 0.25 el knoflookpoeder
  • 0.5 tl chilipoeder
Hollandse stoofpot met chuck steak
Smashed potatoes
Extra's
  • 1 BBQ voor direct- en indirect grillen
  • 1 dutch oven
  • 1 bakplaat
Bereiding van het recept

Barbecuekruiden
Meng alle ingrediënten voor de barbecuekruiden.

Hollandse stoofpot met chuck steak
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 180-200 °C.
Smeer de chuck steak in met olijfolie. Bestrooi met de barbecuekruiden. Bewaar de rest van de kruiden in een afgesloten potje. Bij de bereiding van de smashed potatoes heb je deze ook weer nodig. 

Grill de chuck steak boven directe hitte op hoge temperatuur. Als de korst mooi gebruind is mag de steak er af.

Snijd de uien in dikke ringen. Bedek de bodem van de Dutch oven met de uiringen en voeg de boter en de spekblokjes toe. Zet de Dutch oven met gesloten deksel op de barbecue. Schil en snijd ondertussen de wortels en de pastinaak in grove stukken en de ontbijtkoek in stukjes. 

Voeg de wortels en de pastinaak toe aan de Dutch oven. Schenk het water, wijn en de ketjap erbij. Voeg de laurierblaadjes, tijm en de ontbijtkoek toe. Leg de chuck steak erop. Laat de stoofpot met gesloten deksel circa 3-3 ½ uur stoven. Snijd de champignons in kwarten en voeg de laatste 10 minuten toe aan de stoofpot. 

Smashed potatoes
Kook de aardappels in de schil in circa 15-20 minuten gaar.
Smeer een bakplaat in met een beetje boter. Leg de aardappels op de bakplaat en plet met de onderkant van een pan. Voeg de rest van de boter en de barbecuekruiden toe en bak de aardappels in circa 10 minuten goudbruin en krokant. 

Serveer de smashed potatoes bij de stoofpot.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel