Hollandse stoofpot met chuck steak


- 1 el zout
- 1 el gemalen zwarte peper
- 0.5 el paprikapoeder
- 0.5 el uienpoeder
- 0.25 el knoflookpoeder
- 0.5 tl chilipoeder
- 1 kg chuck steak met veel vet dooradering
- 2 Privé: Uien
- 30 gr Privé: Roomboter rol ongezouten
- 150 gr spekblokjes
- 1 Privé: Pastinaak
- 2 Privé: Winterpeen
- 650 ml water
- 100 ml rode wijn
- 1 el ketjap manis
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- 2 plakjes ontbijtkoek
- 250 gr kastanjechampignons
- 4 grote kruimige aardappels
- 50 gr Privé: Roomboter rol ongezouten
- 1 tl barbecuekruiden
- 1 BBQ voor direct- en indirect grillen
- 1 dutch oven
- 1 bakplaat
Barbecuekruiden
Meng alle ingrediënten voor de barbecuekruiden.
Hollandse stoofpot met chuck steak
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 180-200 °C.
Smeer de chuck steak in met olijfolie. Bestrooi met de barbecuekruiden. Bewaar de rest van de kruiden in een afgesloten potje. Bij de bereiding van de smashed potatoes heb je deze ook weer nodig.
Grill de chuck steak boven directe hitte op hoge temperatuur. Als de korst mooi gebruind is mag de steak er af.
Snijd de uien in dikke ringen. Bedek de bodem van de Dutch oven met de uiringen en voeg de boter en de spekblokjes toe. Zet de Dutch oven met gesloten deksel op de barbecue. Schil en snijd ondertussen de wortels en de pastinaak in grove stukken en de ontbijtkoek in stukjes.
Voeg de wortels en de pastinaak toe aan de Dutch oven. Schenk het water, wijn en de ketjap erbij. Voeg de laurierblaadjes, tijm en de ontbijtkoek toe. Leg de chuck steak erop. Laat de stoofpot met gesloten deksel circa 3-3 ½ uur stoven. Snijd de champignons in kwarten en voeg de laatste 10 minuten toe aan de stoofpot.
Smashed potatoes
Kook de aardappels in de schil in circa 15-20 minuten gaar.
Smeer een bakplaat in met een beetje boter. Leg de aardappels op de bakplaat en plet met de onderkant van een pan. Voeg de rest van de boter en de barbecuekruiden toe en bak de aardappels in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
Serveer de smashed potatoes bij de stoofpot.
