Hete bliksem met buikspek

Hete bliksem met buikspek
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 50m
Koken 30m
24Kitchen - 19 January 2022 Wat hebben de symfonie van Beethoven en de oma van Ralph met elkaar gemeen? Ze zijn de grote inspiratiebronnen geweest voor de gerechten die hij in deze aflevering van BBQSTREET gaat maken. Zet je schrap voor een gepofte bieten tarte tatin en hete bliksem met buikspek.
24Kitchen - 19 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Buikspek
Hete bliksem
laksaus
  • 100 ml belgisch bier
  • 2 el appelstroop
  • 1 scheutje sojasaus
Extra's
  • Bbq met deksel voor direct grillen
  • 4 cederhouten pankjes
Bereiding van het recept

Buikspek
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 180-200 °C. 

Snijd de vetkant van het buikspek kruislings in. Bestrooi met zeezout. Smeer in met de knoflookpuree en bestrooi met de varkensrub. Leg het buikspek op de plank en gaar eerst op de barbecue op directe hitte, circa 30-35 minuten. Draai het spek halverwege om. Verplaats de plank na 35 minuten naar de indirecte zone en gaar nog circa 10-15 minuten verder. Het spek is gaar als het een kerntemperatuur van 75 graden heeft bereikt.

Hete bliksem
Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze circa 45 minuten tussen de hete kolen. 

Verwijder met een appelboor de klokhuizen van de appels. Hol de appels verder een beetje uit. Bewaar het vruchtvlees.

Snijd de sjalotten in halve ringen. Smelt de boter in een pan en bak de sjalotten op laag vuur zacht. Blus af met de azijn en voeg de suiker toe. Laat de suiker karamelliseren en de azijn een beetje verdampen. Voeg het appel vruchtvlees toe en bak nog circa 2 minuten.

Halveer de gepofte aardappels en hol uit met een lepel. Voeg de uitgelepelde aardappel door het sjalotten-appelmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de appels met het mengsel. Zet de appels bij het buikspek op de plank en gaar nog circa 10-12 minuten.

Laksaus
Verwarm voor de lak in een steelpannetje ⅔ van het bier. Meng de appelstroop erdoor. Kook het geheel in. Voeg de sojasaus toe. Haal de pan van de barbecue en meng de rest van het bier erdoor. Lak het buikspek in met de laksaus. 

Serveren
Snijd het buikspek in plakken en serveer bij de appels.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel