Hertenrugfilet met boerewors & Chili Chocolate

Hertenrugfilet met boerewors & Chili Chocolate
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 30m
Koken 90m
24Kitchen - 31 December 2021 Chocolade, worstjes, hertenrugfilet en een vleugje chili. Een beetje vreemd maar wel erg lekker. En Harm-Jan maakt nog iets speciaals: een heerlijk Afrikaans gevuld brood van de barbeque.
24Kitchen - 31 December 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Hertenrugfilet
  • 1 kg hertenrugfilet
  • 4 boerewors
  • 1 reep pure chocolade
  • 1 mp chiliflakes
  • 1 appel-wiskey spray
  • 2 takjes rozemarijn
  • 0 (naar smaak) grof zeezout
Extra's
  • BBQ met deksel
  • Rookhout
  • Thermometer
  • Slagerstouw
Bereiding van het recept

Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 180-200°C. Maak een directe en een indirecte zone.

Gril de worstjes rondom in circa 5-10 minuten gaar. 

Snijd de filet in de lengte in zodat je in een holte krijgt. Leg de worstjes in de holte. Breek de chocolade in stukken en steek de chocolade bij de worstjes. Bestrooi met chiliflakes.

Bind de filet dicht met slagerstouw. Grill de filet op de barbeque boven de gloeiende kolen rondom totdat deze een mooie, bruine korst heeft. 

Spray de filet tijdens het grillen af en toe in met de appel-whiskey spray. 

Leg de filet op de indirecte zone en gaar deze door tot een kerntemperatuur van 50°C.

Haal het vlees van de BBQ en laat het ongeveer 5-10 minuten rusten. Snijd de filet in plakjes. Garneer met rozemarijn en grof zeezout.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel