Hertenrugfilet met boerewors & Chili Chocolate


- 1 kg hertenrugfilet
- 4 boerewors
- 1 reep pure chocolade
- 1 mp chiliflakes
- 1 appel-wiskey spray
- 2 takjes rozemarijn
- 0 (naar smaak) grof zeezout
- 1 bbq met deksel
- 1 Privé: Meater Draadloze thermometer (10m)
- 1 slagerstouw
- BBQ met deksel
- Rookhout
- Thermometer
- Slagerstouw
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 180-200°C. Maak een directe en een indirecte zone.
Gril de worstjes rondom in circa 5-10 minuten gaar.
Snijd de filet in de lengte in zodat je in een holte krijgt. Leg de worstjes in de holte. Breek de chocolade in stukken en steek de chocolade bij de worstjes. Bestrooi met chiliflakes.
Bind de filet dicht met slagerstouw. Grill de filet op de barbeque boven de gloeiende kolen rondom totdat deze een mooie, bruine korst heeft.
Spray de filet tijdens het grillen af en toe in met de appel-whiskey spray.
Leg de filet op de indirecte zone en gaar deze door tot een kerntemperatuur van 50°C.
Haal het vlees van de BBQ en laat het ongeveer 5-10 minuten rusten. Snijd de filet in plakjes. Garneer met rozemarijn en grof zeezout.
