Hazelnootpannenkoekjes, gevulde banaan en marshmellow burgertjes


- Hazelnoten pannenkoeken:
- 240 gr hazelnoten
- 240 gr tarwebloem
- 60 gr kokossuiker
- 0.5 tl zout
- 4 stuks eieren
- 600 ml melk
- 200 gr chocodruppels
- 30 ml room
- 100 gr ongebrande hazelnoten
- Marshmellow burgertjes:
- 1 zakje mini stroopwafels
- 1 pot chocopasta
- 1 zak marshmellows
- Bananen op de BBQ:
- 4 stuks bananen
- 1 tl bruine suiker
- 1 eetl rum
- 1 stuk candybar
- 80 gr chocodruppels
- Houtskool BBQ
- Gas BBQ
- Zeef
- Klein mesje
- Grote skillet
- Kwastje
- BBQ spiezen
- Staafmixer
Mix de hazelnoten tot een fijn poeder in een keukenmachine.
Meng in een kom de bloem met het hazelnootpoeder, de suiker en het zout.
Meng de eieren met de melk.
Klop het natte mengsel beetje bij beetje door het droge mengsel. En klop tot een mooi, glad beslag.
Laat een koekenpan goed heet worden. Vet de koekenpan in met een beetje olie.
Giet het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoekjes rondom bruin.
Zet een steelpannetje indirect op het vuur en laat de chocoladedruppels langzaam smelten.
Voeg de room toe, om de chocoladesaus vloeibaar te maken.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin, laat afkoelen en hak grof.
Voeg als laatste de grof gehakte hazelnoten toe en de saus is klaar.
Besmeer de stroopwafels aan 1 kant met de chocopasta.
Prik de marshmellows aan een BBQ spies.
Stook je BBQ op tot 180-200°C
Hou de spies met de marshmallow even in de hitte van de bbq totdat de marshmallow zacht wordt.
Pak 2 stroopwafeltjes en “plak” deze op de zachte marshmallow, boven en onder de marshmallow.
Trek met de stroopwafeltjes de marshmallow van de spies
Steek de BBQ aan tot 160-180°C
Leg de bananen op het rooster naast het vuur.
Laat de bananen goed zwart worden. Dat duurt wel 25 minuten! Bananen moeten zacht aanvoelen zoals de palm van je duim
Snij over de volle lengte de bananen open.
Vul de bananen met een in stukjes gesneden candybar. Of met geflambeerde rum. Of smelt er de chocodruppels in.
