Hasselback pompoen met pecorino en chorizo

Hasselback pompoen met pecorino en chorizo
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 60m
Koken 30m
24Kitchen - 10 January 2022 Ralph gaat helemaal los in deze aflevering want hij maakt een wel heel bijzondere rib roast. Eentje met een vulling van heb ik jou daar. En wat eet je daar dan bij? Een heerlijke hasselback pompoen met chorizo en salie.
24Kitchen - 10 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Ingrediënten
  • 1 Privé: Pompoen fles vorm
  • 10 blaadjes salie
  • 10 plakjes chorizo
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl chiliflakes
  • 1 el maple syrup
  • 50 gr pecorino
  • 50 gr pecannoten
  • 100 gr granaatappelpitjes
Extra's
  • 1 BBQ met deksel voor indirect grillen
  • 1 rooster
  • Bbq met deksel voor indirect grillen
  • Rooster
Bereiding van het recept

Bereid de barbeque voor op een temperatuur van ongeveer 200°C.

Schil de flespompoen en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en leg de halve flespompoenen met de snijkant naar beneden op de snijplank.

Snijd de halve flespompoenen nu om de 0,5 centimeter in, tot ongeveer 1 centimeter van de vlakke kant. Steek de blaadjes salie en de plakjes chorizo in de inkepingen van de pompoenen.

Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, chilipeper en peper en zout. Bestrijk de ingesneden kant van de halve flespompoenen met dit mengsel.

Leg de halve pompoenen met de ingesneden kant naar boven, op de indirecte zone van de barbeque. Gaar de pompoenen met gesloten deksel circa 60 minuten.

Bestrijk de pompoenen elke 15 minuten met het oliemengsel. Meng daar bij de laatste keer ook nog de eetlepel maple syrup door voor je de pompoenen bestrijkt. Rasp de pecorino over de pompoenen en laat op de barbeque liggen totdat de kaas gesmolten is. Garneer met de pecannoten en de granaatappelpitjes.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel