HARMburger met coleslaw

HARMburger met coleslaw
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 25m
Koken 30m
- 24 May 2021 Dames en heren. Jongens en meisjes. Mag ik uw aandacht voor… De Harmburger! Nee, geen spelfout! Het is een fantastische hamburger, gemaakt door Harm-Jan. Vandaar de Harmburger, met veel lekker garneringen. En daarbij een waanzinnig lekkere coleslaw. Dus in deze aflevering van BBQSTREET; de Harmburger.
- 24 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Coleslaw
HARMburger
  • 1 scheut olijfolie
  • 200 gr champignons
  • 400 gr half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 2 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
  • 1 el sambal
  • 2 el worcestershire sauce
  • 4 el paneermeel
Garnering
  • 2 rode uien
  • 100 gr bacon
  • 2 Privé: Peper Jalopeno
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 augurken
  • 50 gr ijsbergsla
  • 4 plakjes kaas
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 skillet
  • 1 verpakking vershoudfolie
  • 1 hamburgerpers
  • skillet (gietijzeren pannetje)
  • vershoudfolie
  • hamburgerpers
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

Coleslaw:
Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met de mayonaise, mosterd en de azijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng de groenten door de dressing en zet in de koelkast. Hoe langer de coleslaw staat, hoe zachter de kool wordt.

HARMburger:
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons circa 2 minuten. Meng het gehakt met de eieren, knoflook, sambal, worcestershire saus, paneermeel en de gebakken champignons. Vorm van het mengsel een hamburger. Dit kun je met de hand doen of met een burgerpers. Gebruik je een burgerpers dan is het handig om een bol te maken van het gehakt, hier een stuk vershoudfolie op te leggen en dan de burgerpers erop te drukken. Door de folie blijft de burger niet aan de pers plakken.

Garnering:
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken bacon knapperig op het rooster van de bbq. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño’s en snijd de pepers vervolgens in dunne ringetjes.

HARMburger grillen:
Grill de burgers rechtstreeks boven het vuur om en om, draai regelmatig. Eerder teveel dan te weinig, totdat de burgers net gaar zijn. Halveer de broodjes en grill de snijkant op het hete rooster. Let op, dit gaat heel snel!

Opbouw burger:
Beleg een broodje met de ijsbergsla, HARMburger, plakje kaas, bacon, gebakken uienringen, plakjes augurk en wat ringetjes jalapeño peper. Serveer de HARMburger met de coleslaw.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel