HARMburger met coleslaw


- 4 el griekse yoghurt
- 4 el mayonaise
- 1 el milde mosterd
- 4 el witte wijnazijn
- 0.5 Privé: Witte kool
- 0.5 Privé: Rode kool
- 1 Privé: Winterpeen
- 1 scheut olijfolie
- 200 gr champignons
- 400 gr half om half gehakt
- 2 eieren
- 2 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 1 el sambal
- 2 el worcestershire sauce
- 4 el paneermeel
- 2 rode uien
- 100 gr bacon
- 2 Privé: Peper Jalopeno
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 augurken
- 50 gr ijsbergsla
- 4 plakjes kaas
- 1 bbq
- 1 skillet
- 1 verpakking vershoudfolie
- 1 hamburgerpers
- skillet (gietijzeren pannetje)
- vershoudfolie
- hamburgerpers
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
Coleslaw:
Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met de mayonaise, mosterd en de azijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng de groenten door de dressing en zet in de koelkast. Hoe langer de coleslaw staat, hoe zachter de kool wordt.
HARMburger:
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons circa 2 minuten. Meng het gehakt met de eieren, knoflook, sambal, worcestershire saus, paneermeel en de gebakken champignons. Vorm van het mengsel een hamburger. Dit kun je met de hand doen of met een burgerpers. Gebruik je een burgerpers dan is het handig om een bol te maken van het gehakt, hier een stuk vershoudfolie op te leggen en dan de burgerpers erop te drukken. Door de folie blijft de burger niet aan de pers plakken.
Garnering:
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken bacon knapperig op het rooster van de bbq. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño’s en snijd de pepers vervolgens in dunne ringetjes.
HARMburger grillen:
Grill de burgers rechtstreeks boven het vuur om en om, draai regelmatig. Eerder teveel dan te weinig, totdat de burgers net gaar zijn. Halveer de broodjes en grill de snijkant op het hete rooster. Let op, dit gaat heel snel!
Opbouw burger:
Beleg een broodje met de ijsbergsla, HARMburger, plakje kaas, bacon, gebakken uienringen, plakjes augurk en wat ringetjes jalapeño peper. Serveer de HARMburger met de coleslaw.
