Groenteburger

Groenteburger
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 15m
Koken 30m
VTM - 19 June 2022 Wat krijg je als je portobello’s, paprika, aubergine en een lekker broodje op de barbecue legt? Juist ja! Een burger om in te bijten! En heb je wel eens van gojuchang gehoord? Dit is de nieuwe liefde van Jord. Hij gebruikt deze Aziatische smaakmaker en creëert daarmee de allerlekkerste spareribs ever!
VTM - 19 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Avocadosaus
  • 4 rijpe avocado's
  • 1 rode peper
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 olijfolie
  • 1 tl gerookt zeezout
Gemarineerde, geroosterde groente
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el verse groene kruiden naar keuze
  • 200 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 el bbqsaus
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika's
  • 4 portobello's
Groente kruiden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde marjolein
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
Burgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 grote rijpe tomaat
  • 1 ijsbergsla
  • 1 optioneel : fijne tuinkruiden om te garneren
  • staafmixer+ hakmolentje/keukenmachine, vuurkruiden
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur circa 200°C.

Avocadosaus
Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Verwijder de zaadlijsten van de pepers en hak de pepers grof. Pureer de avocado’s, rode peper, peterselie en de knoflook. Voeg een scheutje olijfolie en het sap van de citroen toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met gerookt zeezout.

Gemarineerde, geroosterde groente
Snijd de knoflook fijn. Hak de kruiden. Meng voor de marinade de olijfolie, knoflook, kruiden, sap van de citroen en de bbqsaus. Snijd de aubergine in 4 gelijke plakken. Snijd de paprika in vieren. 

Meng alle ingredienten voor de groentekruiden. Je hebt maar een klein beetje nodig, de rest kan je in een afgesloten potje bewaren. 

Bestrijk de aubergine, paprika en de portobello’s met de marinade en kruid met een beetje groentekruiden. Strooi een handje vuurkruiden in het vuur. Grill de groente kort om en om.

Groenteburger

Halveer de broodjes en grill kort om en om. Snijd de tomaat in plakken. Doe wat avocadosaus op de onderkant van het broodje. Beleg met ijsbergsla, portobello’s, paprika, aubergine en tomaat. Strooi eventueel wat verse tuinkruiden erover. Dek af met de bovenkant van het broodje.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel