Groenteburger


- 4 rijpe avocado's
- 1 rode peper
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 citroen
- 1 olijfolie
- 1 tl gerookt zeezout
- 2 tenen knoflook
- 3 el verse groene kruiden naar keuze
- 200 ml olijfolie
- 1 citroen
- 1 el bbqsaus
- 1 aubergine
- 1 rode paprika's
- 4 portobello's
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gedroogde bieslook
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde marjolein
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 grote rijpe tomaat
- 1 ijsbergsla
- 1 optioneel : fijne tuinkruiden om te garneren
- staafmixer+ hakmolentje/keukenmachine, vuurkruiden
Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur circa 200°C.
Avocadosaus
Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Verwijder de zaadlijsten van de pepers en hak de pepers grof. Pureer de avocado’s, rode peper, peterselie en de knoflook. Voeg een scheutje olijfolie en het sap van de citroen toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met gerookt zeezout.
Gemarineerde, geroosterde groente
Snijd de knoflook fijn. Hak de kruiden. Meng voor de marinade de olijfolie, knoflook, kruiden, sap van de citroen en de bbqsaus. Snijd de aubergine in 4 gelijke plakken. Snijd de paprika in vieren.
Meng alle ingredienten voor de groentekruiden. Je hebt maar een klein beetje nodig, de rest kan je in een afgesloten potje bewaren.
Bestrijk de aubergine, paprika en de portobello’s met de marinade en kruid met een beetje groentekruiden. Strooi een handje vuurkruiden in het vuur. Grill de groente kort om en om.
Groenteburger
Halveer de broodjes en grill kort om en om. Snijd de tomaat in plakken. Doe wat avocadosaus op de onderkant van het broodje. Beleg met ijsbergsla, portobello’s, paprika, aubergine en tomaat. Strooi eventueel wat verse tuinkruiden erover. Dek af met de bovenkant van het broodje.
