Grilled chicken ranch wraps en chorizo-gamba quesadilla’s

Grilled chicken ranch wraps en chorizo-gamba quesadilla’s
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 15m
24Kitchen - 19 May 2020 Ook zo gek op wraps? In deze aflevering van BBQ Street maakt Jord heerlijke wraps met kip en gesmolten kaas en quesadilla’s met gamba’s. Lekker uit de hand eten en hete kaas over je vingers!
24Kitchen - 19 May 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 100 gr mayonaise
  • 50 ml karnemelk
  • 100 tl zure room
  • 1 tl gedroogd bieslook
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 0.5 tl uiengranulaat
  • 0.5 tl knoflookgranulaat
  • sap van ½ citroen
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek
  • 400 gr kipdijfilet
  • 4 eetl cajunkruiden
  • 2 eetl olijfolie
  • 4 stuks grote tortilla’s
  • 100 gr mozzarella, fijngehakt
  • 75 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gr verse spinazie
  • 300 gr gepelde gamba’s uit de diepvries
  • 3 eetl cajunkruiden
  • 2 stuks rode uien, in dunne ringen gesneden
  • 1 eetl olijfolie
  • 8 stuks grote tortilla’s
  • 300 gr cheddar, geraspt
  • 200 gr chorizoworst, in kleine blokjes gesneden
  • 4 eetl fijngehakte bladpeterselie
  • 2 stuks zest limoenen
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • Argentijnse Salsa Criolla
  • Gas/houtskool BBQ
  • kwastje
  • brede spatel
  • pizzasteen (optioneel)
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit hem tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Ontdooi de gamba’s en dep ze goed droog. Kruid ze met de cajunkruiden en gril ze kort tot ze gaar zijn. Probeer de uienringen heel te houden terwijl je ze met olijfolie bestrijkt en besprenkelt met zout en versgemalen zwarte peper. Gril de uienringen kort tot ze zacht worden.

Leg vier tortilla’s op een werkblad en verdeel de cheddar, chorizo, gamba’s, uienringen, peterselie en limoenzest erover. Dek af met de overige vier tortilla’s en druk goed aan. Zet eventueel een pizzasteen op de BBQ en breng deze in circa 10 minuten goed op temperatuur. Leg met een brede spatel een gevulde tortilla op de pizzasteen, dek af met de deksel en bak de tortilla circa 3 minuten, tot de onderkant goudbruin is. Draai de tortilla met de spatel om en bak de andere kant eveneens circa 3 minuten, tot hij goudbruin is en de kaas is gesmolten. Schep de quesadilla van de BBQ en verdeel hem op een snijplank in zes punten. Herhaal met de overige drie gevulde tortilla’s. Serveer met de Argentijnse Salsa Criolla voor het lekkerste resultaat.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel