Griekse gyros aan het spit

Griekse gyros aan het spit
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 60m
Koken 30m
- 03 May 2021 Wat is er na een avond bruut stappen lekkerder dan af te sluiten met gyros en een enorme sloot knoflooksaus? Pitmaster X laat je in deze aflevering van BBQSTREET, overigens volledig nuchter, zien hoe je zelf dit heerlijke Griekse gerecht maakt. Uiteraard met een gezonde groentespies. Alles van de barbecue.
- 03 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 8 personen.
Knoflooksaus
  • 250 ml mayonaise
  • 250 ml Privé: Creme fraiche
  • 1 teen knoflook
  • 2 el peterselie
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 el citroensap
  • 1 tl suiker
Gyros van het spit
Gegrilde groentespies
Extra's
  • 1 blender
  • 1 gas bbq
  • 1 spit
  • 1 spies
  • Gas BBQ met deksel en achterbrander met spit ophanging
  • Spit
  • of Churrsaco spiesen
Bereiding van het recept

Knoflooksaus:
Hak de peterselie fijn. Mix de ingrediënten voor de knoflooksaus en zet het in de koelkast.

Gyros van het spit:
Snijd de varkensnek in dunne plakken. Doe twee uien en 2 tenen knoflook in de blender en maal het fijn. Smeer de puree van ui en knoflook over de varkensnek.
Sprenkel de sap van een citroen over het varkensvlees. Strooi gyroskruiden over het vlees. Strooi zout en peper over het vlees. Snijd een grote ui doormidden en plaats de helft op het spit. Rijg het vlees plakje voor plakje op het spit als laatste doe je de andere helft van de ui op het spit. Plaats de spit op je gas BBQ en zet je achter brander aan en laat het vlees langzaam garen. Snijd iedere keer als het buitenste stuk vlees gaar is een stukje af.

Gegrilde aubergine:
Snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter. Bestrooi met de gyros kruiden. Grill de plakken boven directe hitte tot je mooie grillstrepen krijgt en het vruchtvlees zacht wordt. Pak de plakken in met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten zacht worden. Verbrokkel de feta over de aubergine, verdeel de kiemgroente erover en bestrooi met versgemalen peper.

Serveer de gyros met sla, knoflooksaus, gegrilde aubergine en pitabroodjes.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel