Griekse gyros aan het spit

Griekse gyros aan het spit
Recept van Pitmaster X
Advanced
Voorbereiding 60m
Bereiding 30m
Aantal personen
De aantallen ingrediënten zijn bedoeld voor 8 personen.
  • Gyros van het spit:
  • 4 kg Varkensnek (Patron)
  • 3 Grote uien
  • 70 g Gyroskruiden
  • 20 g Zout
  • Sap van hele citroen
  • 8 Grote pitabroodjes
  • 1 IJsbergsla gesneden
  • Knoflooksaus:
  • 250 ml Mayonnaise
  • 250 ml Creme fraiche
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 el Fijngehakte peterselie
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Suiker
  • Zout
  • Peper
  • Gegrilde aubergine:
  • 2 Aubergines gesneden in dikke plakken
  • 100 ml Olijfolie
  • 2 el Gyroskruiden
  • 100 g Feta
  • 20 g Groene kiem groente mix
  • Zout
  • Peper
  • Gas BBQ met deksel en achterbrander met spit ophanging
  • Spit
  • of Churrsaco spiesen
Bereiding van het recept

Knoflooksaus:
Hak de peterselie fijn. Mix de ingrediënten voor de knoflooksaus en zet het in de koelkast.

Gyros van het spit:
Snijd de varkensnek in dunne plakken. Doe twee uien en 2 tenen knoflook in de blender en maal het fijn. Smeer de puree van ui en knoflook over de varkensnek.
Sprenkel de sap van een citroen over het varkensvlees. Strooi gyroskruiden over het vlees. Strooi zout en peper over het vlees. Snijd een grote ui doormidden en plaats de helft op het spit. Rijg het vlees plakje voor plakje op het spit als laatste doe je de andere helft van de ui op het spit. Plaats de spit op je gas BBQ en zet je achter brander aan en laat het vlees langzaam garen. Snijd iedere keer als het buitenste stuk vlees gaar is een stukje af.

Gegrilde aubergine:
Snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter. Bestrooi met de gyros kruiden. Grill de plakken boven directe hitte tot je mooie grillstrepen krijgt en het vruchtvlees zacht wordt. Pak de plakken in met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten zacht worden. Verbrokkel de feta over de aubergine, verdeel de kiemgroente erover en bestrooi met versgemalen peper.

Serveer de gyros met sla, knoflooksaus, gegrilde aubergine en pitabroodjes.

Mis je enkele ingrediënten ?
BBQSTREET- Creme Fraiche

Creme fraiche

€ 8,55
BBQSTREET - Ijsbergsla

IJsbergsla

€ 1,85
BBQSTREET- Varkensnek Rollade

Varkensnek zonder been Patron

€ 16,43
BBQSTREET- Uien

Uien

€ 0,30
BBQSTREET- Aubergine

Aubergine, klasse 1

€ 1,25
Recepten voor een feestelijk avondmaal
BBQSTREET---winter-S2E20---Gevulde-varkensfilet-met-winterse-rode-koolsalade

Gevulde varkensfilet met winterse rode koolsalade

BBQSTREET---winter-S2E19---Flamming-vitello-tonnato

Flaming vitello tonnato

BBQSTREET---winter-S2E18---gepofte-bieten-tarte-tatin

Gepofte bieten tarte tatin

BBQSTREET---winter-S2E18---Hete-bliksem-met-buikspek

Hete bliksem met buikspek

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel