Gojuchang spareribs met sesame garlic green beans

Gojuchang spareribs met sesame garlic green beans
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 15m
Koken 240m
VTM - 19 June 2022 Wat krijg je als je portobello’s, paprika, aubergine en een lekker broodje op de barbecue legt? Juist ja! Een burger om in te bijten! En heb je wel eens van gojuchang gehoord? Dit is de nieuwe liefde van Jord. Hij gebruikt deze Aziatische smaakmaker en creëert daarmee de allerlekkerste spareribs ever!
VTM - 19 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gojuchang spare ribs
  • 8 el gojuchang-pasta (Koreaanse chilipasta, verkrijgbaar bij Aziatische supermarkt of online)
  • 4 el sushiazijn
  • 2 el grof gemalen zwarte peper
  • 4 spare-ribs
  • 0.25 bosje bieslook
Rib spray
  • 125 ml appelciderazijn
  • 125 ml appelsap
Korean BBQ sauce
  • 6 el gojuchang-pasta
  • 150 ml BBQ-saus
  • 25 ml sushiazijn
  • 1 el roomboter
  • 2 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 crispy chili oil (verkrijgbaar bij Aziatische supermarkt)
  • 1 tl geroosterd sesamzaad
Gegrilde sesame garlic green beans
  • 500 g sperziebonen
  • 1 zonnebloemolie
  • 6 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 1.5 el sojasaus
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • kruiskopschroevendraaier
  • sprayfles
  • aluminiumfolie
  • 4 à 5 appel- of kersen rookhout chunks
  • BBQ met deksel voor indirect grillen, of smoker
Bereiding van het recept

Gojuchang spareribs

Bereid een barbecue met deksel voor op indirect grillen en tot een temperatuur van 110 °C.

Meng de gojuchang-pasta met de sushi azijn en de zwarte peper.

Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer totdat deze over de gehele breedte tussen vlies en bot zit. Trek deze daarna naar je toe en trek zo het hele vlies van de rack af.

Meng de ingrediënten voor de rib spray en voeg toe aan een sprayfles. 

Bestrijk de ribs aan beide zijden lichtjes met het gojuchang-mengsel. Voeg de rookhout chunks aan de kolen toe en leg de spareribs op het rooster. Gaar de ribben circa 2 uur, waarbij je om het half uur de ribben nat spuit met de rib spray. Na 2 uur verpak je de ribben, als ze mooi van kleur zijn, in aluminiumfolie waarbij je ze voor je de folie dichtvouwt nog één keer goed inspuit met de spray. Gaar de ribben 1,5 uur in de folie op de barbecue.

Korean BBQ sauce 

Smelt de boter in een pan en voeg de rest van de ingrediënten, behalve de bieslook toe. Verwarm het geheel al roerend op laag vuur.

Gegrilde sesame garlic green beans 

Verwijder de uiteindes en blancheer de sperziebonen circa 2 minuten in kokend water. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken. 

Bestrijk de sperziebonen met een beetje olie en gril ze kort rondom op de grill van een hete barbecue. 

Snijd de knoflook in plakjes en de rode in ringetjes. Verhit een skillet met zonnebloemolie en bak hierin de knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de gegrilde bonen, sesamolie, sojasaus en sesamzaadjes toe en roer goed door elkaar. 

Afmaken Gojuchang spareribs

Prik na 1,5 uur met een satéprikker in het vlees tussen de botten. Gaat de prikker er met veel moeite in dan is de sparerib nog te rauw, voel je geen enkele weerstand dan is hij te ver gegaard. Bij een beetje weerstand is het vlees perfect gaar. 

Haal de ribs uit de folie, leg op het rooster van de barbecue en laat met gesloten deksel 5 minuten drogen. Bestrijk royaal met de Korean BBQ Sauce en laat de spareribs 1 minuut op de barbecue met gesloten deksel indikken. 

Snijd de bieslook fijn. Leg de ribben op een serveerschaal en besprenkel ze vlak voor het serveren met crispy chili oil. Garneer met bieslook en geroosterd sesamzaad. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel