Gevulde varkensrollade met groene asperges

Gevulde varkensrollade met groene asperges
Recept van Pitmaster X
Expert
Bereiding 60m
Koken 180m
24Kitchen - 13 April 2022 Je kunt gewoon een moot zalm op de barbecue leggen of je creëert er, net als Peter, een waanzinnig kunstwerk mee. Moeilijk? Welnee! Deze zalmkrans ligt binnen no time op de gril. En wat Pitmaster X in deze aflevering van BBQSTREET maakt heeft wel wat weg van een heerlijke vlees tosti. Hij bereidt een buikspek rollade die hij vult met ham, chorizo en kaas.
24Kitchen - 13 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Buikspek
Rub
  • 1 el zout
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 0.5 el knoflookpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
Groene asperges
  • houtskool bqq met spit
  • rookhout
  • slagerstouw
  • groentenklem
  • skillet
Bereiding van het recept

Gevulde varkensrollade

Rub
Meng de ingrediënten voor de rub.

Buikspek
Strooi een gelijkmatige laag van de rub aan de vleeskant (binnenkant) van de buikspek.  Leg de plakjes ham op de helft van het buikspek, gevolgd door de chorizo en de geraspte kaas. Rol het buikspek op en bind het vast met wat slagerstouw.

Steek de bbq aan en breng naar een temperatuur van 120 °C met wat rookhout. Rijg het buikspek aan een spit en en gaar op de bbq tot een kerntemperatuur van 65 °C.

Haal het buikspek eruit en laat het een paar minuten rusten voordat je het snijdt.

Groene asperges
Maak een botersaus door de roomboter te smelten in een skillet. Hak de knoflook grof en de peterselie fijn. Voeg toe aan de boter met wat zout en peper. Doe de asperges in een groenteklem. 

Bestrijk de asperges met de botersaus en schep goed om zodat alle asperges met een dun laagje botersaus zijn bedekt. Grill de groene asperges in 6-8 minuten beetgaar en keer regelmatig.  

Serveer de buikspek met de asperges. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel