Gevulde varkensrollade met groene asperges


- 1 stuks (2 kilo) Privé: Varken buik z zwoerd z knars Patron
- 15 plakjes ham
- 30 plakjes chorizo
- 150 gr geraspte oude kaas
- 150 gr geraspte mozzarella
- 1 el zout
- 2 el paprikapoeder
- 1 el uienpoeder
- 0.5 el knoflookpoeder
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 16 stuks Privé: bs Asperges groen
- 100 gr Privé: Roomboter rol ongezouten
- 1 teentje Privé: Knoflookbolletje
- 2 el Privé: Peterselie
- 1 gemalen zeezout
- 1 gemalen zwarte peper
- houtskool bqq met spit
- rookhout
- slagerstouw
- groentenklem
- skillet
Gevulde varkensrollade
Rub
Meng de ingrediënten voor de rub.
Buikspek
Strooi een gelijkmatige laag van de rub aan de vleeskant (binnenkant) van de buikspek. Leg de plakjes ham op de helft van het buikspek, gevolgd door de chorizo en de geraspte kaas. Rol het buikspek op en bind het vast met wat slagerstouw.
Steek de bbq aan en breng naar een temperatuur van 120 °C met wat rookhout. Rijg het buikspek aan een spit en en gaar op de bbq tot een kerntemperatuur van 65 °C.
Haal het buikspek eruit en laat het een paar minuten rusten voordat je het snijdt.
Groene asperges
Maak een botersaus door de roomboter te smelten in een skillet. Hak de knoflook grof en de peterselie fijn. Voeg toe aan de boter met wat zout en peper. Doe de asperges in een groenteklem.
Bestrijk de asperges met de botersaus en schep goed om zodat alle asperges met een dun laagje botersaus zijn bedekt. Grill de groene asperges in 6-8 minuten beetgaar en keer regelmatig.
Serveer de buikspek met de asperges.
