Gevulde varkensfilet met winterse rode koolsalade

Gevulde varkensfilet met winterse rode koolsalade
Recept van Ralph de Kok
Expert
Bereiding 120m
Koken 30m
24Kitchen - 21 January 2022 Zin in een frikandel speciaal maar dan met een culinaire twist? Dan is dit waanzinnig lekkere recept van Ralph echt iets voor jou. Je moet een beetje van knutselen houden om deze gevulde varkensfilet met winterse rode koolsalade te maken, maar eerlijk is eerlijk, dan heb je ook wat.
24Kitchen - 21 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 8 personen.
Gevulde varkensfilet
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el witte peper
  • 1.5 el knoflookpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el zout
  • 1.25 el bruine suiker
  • 1 tl chiliflakes
  • 300 gr bacon
  • 1 Privé: Varken filet schoon Patron
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 1 scheut bbq saus
Winterse rode koolsalade
  • 2 sinaasappels
  • 1 Privé: Venkel
  • 50 gr pistachenoten
  • 1 rode ui
  • 5 dadels
  • 0.25 Privé: Rode kool
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 3 el appelazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el yoghurt
Extra's
  • 1 BBQ met deksel voor direct grillen
  • 1 rol bakpapier
  • 1 pakje eiken rookhout
  • 1 mandoline
  • Bbq met deksel voor direct grillen
  • sileconenmatje
  • eiken rookhout
Bereiding van het recept

Bereiding
Bereid een barbecue voor op indirect en direct grillen en breng tot een temperatuur van 165-170 °C. 

Meng voor de rub alle specerijen. 

Leg de plakjes bacon in een vlechtwerk op het siliconenmatje.

Snijd de filet aan de ene kant over de lengte schuin 3 cm in. Herhaal dit ook aan de andere kant. Maak deze snede ook in het midden van de filet. Verdeel de rub in de snedes van de filet. Wrijf de rub goed in. Vul de snedes met de geraspte kaas. Schenk over alle snedes een beetje BBQ saus. Leg het matje met de bacon over de filet heen. Vouw de bacon goed om de filet heen. 

Voeg het rookhout toe aan de barbecue. Leg de filet op het rooster op de indirecte zone. Gaar circa 2 uur. 

Winterse koolsalade
Leg 1 sinaasappel tussen de kolen. Laat deze zwart blakeren. Draai af en toe om. Schil de andere sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

Snijd de venkel in plakken en smeer in met een beetje olie. Gril de venkel om en om op de barbecue. Snijd de venkel daarna in kleinere stukjes.

Doe de pistachenoten in een klein gietijzeren pannetje en zet deze op de barbecue en laat deze met gesloten deksel circa 10 minuten roken. Hak grof door. 

Snijd de ui (met de mandoline) in dunne ringen en de dadels in stukjes. Snijd de rode kool in reepjes. 

Voeg de ui, sinaasappelpartjes, rode kool, granaatappelpitjes, dadels, gegrilde venkel, pistachenoten, appelazijn, olijfolie en de yoghurt toe aan een kom.

Haal de sinaasappel uit de kolen, laat even afkoelen en knijp het sap uit boven de salade. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en laat de smaken even intrekken. Garneer de salade eventueel nog met een paar gerookte pistachenoten.

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel