Gevulde tomaten met zoete aardappelen uit het vuur

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gevulde tomaten
- 2 Privé: Zoete aardappel oranje
- 2 tenen Privé: Knoflookbolletje
- 2 el kwark
- 1 tl groentekruiden
- 2 el vers basilicum, gesnipperd
- 4 Privé: Tomaten
- 30 gr Privé: Parmezaanse kaas, vers geraspt
Groentekruiden
- 10 gr paprikapoeder
- 60 gr kurkumabolletjes
- 20 gr uienpoeder
- 20 gr foelie
- 20 gr witte muntok peper
- 500 gr zeezout
Extra's
- 1 pureeknijper
- 1 ovenschaal
- 1 firstarter
- 1 houtskool bbq
- Houtkool BBQ met deksel
- Vuurvaste ovenschaal
- Firestarter
Bereiding van het recept
Bereidingswijze:
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 200 ºC.
Leg de zoete aardappelen circa 30 minuten tussen de gloeiende houtskool. Controleer met een vork of ze gaar zijn.
Meng alle ingrediënten voor de groentekruiden. Je hebt in dit recept maar 1 theelepel nodig maar je kunt de rest in een afgesloten potje goed bewaren.
Snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en pureer met behulp van een pureeknijper tot een puree. Meng de knoflook, kwark en de groentekruiden erdoor.
Halveer de tomaten over de breedte en lepel het vruchtvlees eruit. Vul met de aardappelpuree. Rasp de Parmezaanse kaas erover en zet circa 15 minuten in een gesloten barbecue.
Bestel nu de ingrediënten van deze uitzending
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten