Gevulde tomaten met zoete aardappelen uit het vuur

Gevulde tomaten met zoete aardappelen uit het vuur
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 20m
Koken 20m
24Kitchen - 30 December 2021 In deze aflevering trakteert Peter jou maar liefst op drie fantastische gerechten. Hij gaat aan de slag met tonijn en maakt heerlijke, gevulde tomaten. Het showstuk in dit menu? Ossenhaas gegaard in een met wijn doordrenkte theedoek.
24Kitchen - 30 December 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gevulde tomaten
Groentekruiden
  • 10 gr paprikapoeder
  • 60 gr kurkumabolletjes
  • 20 gr uienpoeder
  • 20 gr foelie
  • 20 gr witte muntok peper
  • 500 gr zeezout
Extra's
  • 1 pureeknijper
  • 1 ovenschaal
  • 1 firstarter
  • 1 houtskool bbq
  • Houtkool BBQ met deksel
  • Vuurvaste ovenschaal
  • Firestarter
Bereiding van het recept

Bereidingswijze:

Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 200 ºC.

Leg de zoete aardappelen circa 30 minuten tussen de gloeiende houtskool. Controleer met een vork of ze gaar zijn. 

Meng alle ingrediënten voor de groentekruiden. Je hebt in dit recept maar 1 theelepel nodig maar je kunt de rest in een afgesloten potje goed bewaren.

Snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en pureer met behulp van een pureeknijper tot een puree. Meng de knoflook, kwark en de groentekruiden erdoor. 

Halveer de tomaten over de breedte en lepel het vruchtvlees eruit. Vul met de aardappelpuree. Rasp de Parmezaanse kaas erover en zet circa 15 minuten in een gesloten barbecue.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel