Gevulde ossenhaas met bospaddenstoelen

Gevulde ossenhaas met bospaddenstoelen
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 20m
24Kitchen - 05 April 2022 Smaak komt niet alleen van wat er óp je rooster ligt, ook alles wat je eronder doet zorgt voor een extra dimensie. Peter maakt een stoombad van rode wijn en houtsnippers voor zijn rijk gevulde ossenhaas. En hoe fantastisch lekker en veelzijdig citrus kan zijn, bewijst de tarbot van Ralph. Ingepakt in plakjes sinaasappel, limoen en citroen krijgt deze verfijnde vis een giga smaakboost.
24Kitchen - 05 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Runderhaas
  • 1 kg Privé: Ossenhaas
  • 1 stuk wortel
  • 1 stuk ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 stuk prei
  • 1 bol knoflook
  • 1 fles rode wijn
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 enkele blaadjes laurier
  • 1 el olijfolie
  • 500 ml water
Paddenstoelen "Duxelle"
  • 1 kg bospaddenstoelen
  • 4 stuks sjalotten
  • 1 fles witte wijn
  • 1 el olijfolie
Groente kruiden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde marjolein
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl zeezout
Aardappelgratin
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kg aardappelen
  • 500 ml slagroom
Gestoofde witlof
  • 8 stronkjes witlof
  • 2 el olijfolie
  • Houtsnippers van rode wijnvaten
  • Keukenmachine
  • Slagerstouw
  • Aluminium schaal
Bereiding van het recept

Paddenstoelen “Duxelle”
Hak de bospaddenstoelen grof in de keukenmachine. Snipper de sjalotten fijn. Bak de sjalotjes en de paddenstoelen kort aan met olijfolie en blus af de witte wijn. Laat 15 minuten inkoken tot de wijn vrijwel verdampt is. Meng alle ingrediënten voor de groente kruiden en voeg 1 el toe aan de paddenstoelen.

Runderhaas
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van  220 °C. Snijd de wortel, ui, bleekselderij en prei in grove stukken. Halveer de bol knoflook. Leg de gesneden groente, knoflookbol, tijm en laurier in een aluminium schaal. Giet de rode wijn erover en het water. Zet direct op de hete kolen onder het rooster en breng aan de kook. 

Snijd de chateaubriand open tot een platte lap. Wrijf het vlees in met de paddenstoelen “Duxelle”. Rol het vlees op en bind samen. Wrijf in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de houtsnippers van rode wijnvaten tussen de kolen. Leg het vlees boven het bad van rode wijn en gaar in circa 30 min naar een kerntemperatuur van 50 °C. 

Aardappelgratin
Snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Verdeel de aardappel en de knoflook over een ovenschaal. Bestrooi met wat van de groentekruiden. Giet de slagroom erover en gaar circa 30 minuten op de barbecue met gesloten deksel.

Gestoofde witlof
Smeer de witlof in met olijfolie en bestrooi met de groentekruiden. Stoof de witlof in zijn geheel naast het vlees. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel