Gevulde inktvisjes


- 400 gr varkensgehakt
- 8 stuks sepia buizen
- 1 snuf zout
- 1 mespunt mosterd
- 1 scheut taise vissaus
- 1 stuk grote wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 0.5 stuk rode ui
- 1 teen verse knoflook
- 2 stuks hete pepers
- 5 stuks cocktailtomaten
- 1 stuk duimbreed stuk gember
- 1 handje vol koriander
- 2 stuks limoen
- 1 scheut suikerbietensieroop
- 1 schepje sriracha Mayonaise
Gevulde inktvisjes
Doe het gehakt in een diepvrieszak of vacuümzak en kneed het goed door met ongeveer 2 eetlepels zout en een snufje mosterd. Voeg een scheutje Thaise vissaus toe. Knip een klein hoekje van de zak af zodat deze als spuitzak kan worden gebruikt.
Vul de sepiabuisjes met het gehakt zodat ze met een tandenstoker dicht kunnen worden gedaan. Grill ongeveer 10 minuten op een plancha in de directe omgeving. Na ongeveer 5 minuten kunnen ze worden afgeblust met een beetje vloeistof, zoals water, en kort worden gestoomd. Hiervoor moet een kom over de sepiabuizen worden gedrukt, zodat ze ongeveer 1 minuut worden gestoomd.
Bereid ondertussen de groenten voor. Snijd de wortel in dunne plakjes, snijd de tomaten in vieren, hak de helft van de ui fijn, hak de knoflook fijn en hak de bovenkant van de bleekselderij fijn.
Doe de tomaat, bleekselderij, ui en wortel in een kom. Rasp de knoflook met het zout, de geraspte gember en de fijngehakte pepers in een vijzel fijn en voeg toe aan de groentekom. Voeg het sap van 2 limoenen toe. Wij raden de Microplane aan als rasp!
Voeg ongeveer 2 eetlepels Thaise vissaus en 1 eetlepel suikerbietensiroop toe aan de groenten en meng goed. Leg de sla op een bord, laat de inktvis iets afkoelen en in kleine reepjes snijden, bovenop de sla leggen. Voeg wat verse, gehakte koriander toe en verdeel er een Sriracha mayonaise of de Stokes Chili Mayonaise over. Vurige eetlust!
