Gevulde groenten met linzen, scamorza en amaretti

Gevulde groenten met linzen, scamorza en amaretti
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 25m
Koken 30m
VTM - 22 January 2022 Zin in een heerlijk groentegerecht van de grill? In deze aflevering van BBQSTREET maakt Peter een recept om je vingers bij op te eten. Het geheim? Scamorza en amaretti koekjes. En Peter laat zien hoe je heel eenvoudig een deftig BBQ gerecht op tafel zet: Parelhoen met pesto. Super lekker!
VTM - 22 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 300 gr linzen
  • 1 st winterwortel
  • 1 st rode ui
  • olijfolie
  • 4 dl witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 st rode paprika
  • 1 st gele paprika
  • 1 st courgette
  • 1 st aubergine
  • 3 takjes salie
  • 16 plakjes scamorza ( gerookte kaas)
  • 1 pakje amaretti (koekjes)
  • BBQ met deksel
  • Koekepan ( gietijzer)
  • Vuurkruiden
Bereiding van het recept

Bereid de BBQ voor op 180 graden.

Spoel de linzen onder koud stromend water. Schil de wortel en snijd hem in kleine blokjes. Pel de ui en snipper hem fijn.

Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de linzen en de wortel aan toe en giet er de wijn bij. Laat de wijn inkoken en doe er dan de bouillon bij. Laat op zacht vuur garen.

Halveer de paprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Halveer de courgette en de aubergine over de lengte, verwijder de binnenkant met een koffielepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes courgette en aubergine bij de linzen op 5 minuten van het einde van de kooktijd. Giet het overtollige vocht weg en breng op smaak met gesnipperde salie.

Vul de paprika’s en de uitgeholde courgette- en aubergine helften met linzen. Leg er plakjes scamorza op en verkruimel er enkele amaretti over.

Zet de gevulde paprika’s 25 minuten in een gesloten barbecue op 200 graden. Strooi af en toe vuurkruiden over de houtskool voor een heerlijk barbecue aroma.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel