Gevulde groenten met linzen, scamorza en amaretti


- 300 gr linzen
- 1 st winterwortel
- 1 st rode ui
- olijfolie
- 4 dl witte wijn
- 1 liter kippenbouillon
- 1 st rode paprika
- 1 st gele paprika
- 1 st courgette
- 1 st aubergine
- 3 takjes salie
- 16 plakjes scamorza ( gerookte kaas)
- 1 pakje amaretti (koekjes)
- BBQ met deksel
- Koekepan ( gietijzer)
- Vuurkruiden
Bereid de BBQ voor op 180 graden.
Spoel de linzen onder koud stromend water. Schil de wortel en snijd hem in kleine blokjes. Pel de ui en snipper hem fijn.
Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de linzen en de wortel aan toe en giet er de wijn bij. Laat de wijn inkoken en doe er dan de bouillon bij. Laat op zacht vuur garen.
Halveer de paprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Halveer de courgette en de aubergine over de lengte, verwijder de binnenkant met een koffielepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes courgette en aubergine bij de linzen op 5 minuten van het einde van de kooktijd. Giet het overtollige vocht weg en breng op smaak met gesnipperde salie.
Vul de paprika’s en de uitgeholde courgette- en aubergine helften met linzen. Leg er plakjes scamorza op en verkruimel er enkele amaretti over.
Zet de gevulde paprika’s 25 minuten in een gesloten barbecue op 200 graden. Strooi af en toe vuurkruiden over de houtskool voor een heerlijk barbecue aroma.
